En hızlı büyüyen küçük ölçekli iş fikirlerini incelemeniz, hangi işe başlamak veya hangi işin parçası olmak istediğinizi anlamanın en iyi yoludur. Hangi pazarların eskisinden daha iyi durumda olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Kazanç elde edebileceğiniz bir iş kurmak istiyorsanız aşağıda yer alan yatırım fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Çok para kazandıran bu işler, yeni iş kurmak isteyen girişimciler için faydalı olacaktır:

1 – TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ 


Sağlıklı beslenmeye günden güne daha çok önem veren insanlar kırmızı et yerine beyaz eti tercih etmeye başlamışlardır. Son yirmi senedir tavuk ve yumurta tüketimi tüm dünyada sürekli bir artış trendindedir. Hiç şüphe yok ki bu durum da tavuk yetştiriciliğini en kazançlı işlerden biri yapıyor. Türkiye'de son 10 yılda yaklaşık%200'e yakın büyüyen tavukçuluk sektörünün, gelecek 10 yıl içinde de ivme kazanarak büyümesi bekleniyor.

2 – ÇEVRE DOSTU İNŞAAT

Kirlilik seviyesini minimumda tutmayı başararak makine ve bina inşaatı yapan mühendisler ve müteahhitler işlerini inanılmaz derecede büyütebilirler. Küresel ısınma ve çevre kirliliğine ilişkin yerel ve ulusal endişeler büyümek isteyen işletmeler için fırsatlar yaratıyor. Buna çevre dostu boya, inşaat malzemeleri veya güneş paneli üreticileri ve dağıtıcıları da dahildir.

3 – BEBEK ÜRÜNLERİ

Bebek mamaları, kıyafetleri, eşyaları ve oyuncakları üretimi ve satışı en karlı ve en çok para kazandıran işlerden biridir. Türkiye'de 0-5 yaş arası nüfusun 5 milyona yakın olduğu tahmin edilmekte. Nüfus sürekli arttığından, bu tür ürünlere olan talep de her geçen gün artıyor. İşinizi stratejik bir biçimde konumlandırabilirseniz çok kazançlı bir işe sahip olabilirsiniz.

4 – E-TİCARET YAPMAK

İnternetin her geçen gün daha yaygın hale gelmesi ve mobil kullanıcı sayısının da artmasıyla e-ticaret sektörü, en çok para kazandıran sektörler arasında üst sıralara yükselmeye devam ediyor. 2016 yılında% 32 büyümesi öngörülen bu sektöre girme konusunda detaylı bilgi almak içi tıklayınız.

5 – METAL ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Birçok endüstrinin küçük ve orta ölçekli demir araçlara ihtiyacı vardır. Tarım, inşaat ve maden endüstrileri demir ekipmanların en önemli tüketicileridir. Yerli metal ve çelik üretimi yapan işletmeler ve aynı zamanda duyarlı işlere özgü aygıtların endüstriyel üreticileri büyüme oranları en istikrarlı olan işletmelerdir.

6 – MOBİL SAĞLIK

Günümüzde insanlar sağlıklarına daha fazla dikkat etmeye başladılar ve sağlık durumlarıyla periyodik olarak ilgileniyorlar. İnsanlara sağlık, tıp, beslenme ve aynı zamanda değerlendirme yöntemleri ile ilgili hizmetler sunarsanız aylık bazda binlerce dolar kazanırsınız. Akıllı telefonlar ve tabletler için kilo verme programları, adet döngüsü hesaplama ve güvenli dönem, günlük ve haftalık enerji kalori alımı veya vücut geliştirme egzersizleri gibi mobil sağlık uygulamaları/ geliştirirseniz aylık ve yıllık aboneliklerle bir sürü para kazanabilirsiniz.

7 – ÖZELLEŞTİRİLMİŞ GIDA DÜKKANLARI

Büyük süpermarketler her zaman revaçtadır ancak tüketiciler özelleştirilmiş gıda dükkanlarına da ilgi göstermeye başladılar ve buralara yüklü ödemeler yapmaktan kaçınmıyorlar. Şirketiniz yerli üretime, vegan/vejetaryen, glütensiz, şekersiz veya en basitinden sağlıklı gıdalara odaklanabilir. Her zaman kendi pazarınıza sahip olmanın hayalini kurduysanız saldırıya geçmenin zamanı gelmiş olabilir.

8 – SOSYAL MEDYA PAZARLAMA

Akıllı yatırımcılar sosyal medya hesaplarından sponsorlu yayınlar, linkler ve tweetler paylaşarak takipçilerini arttırıyorlar ve bir sürü para kazanıyorlar. Hesaplarını büyütmek için zamanı olmayan birçok şirket bu sosyal medya profillerden bazılarını satın alıyor. Facebook, Twitter, G+, Pinterest veya LinkedIn aracılığıyla paylaşımlar yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

9 – DOĞAL BİTKİLER VE ORGANİK GIDALAR

İnsanlar bir sürü işlemden geçen ve kimyasal malzemelerle korunan fast food yiyecekler ve şişelenmiş içecekler yerine hayvanlardan ve bitkilerden üretilen taze ürünlere yönelmeye başladı. Çeşitli hastalıkları ve rahatsızlıkları tedavi etmek amacıyla kullanılan bitkiler ilaç ve bitkisel gıda takviyeleri üretmek için harmanlanıyor. Doktorlar insanların daha sağlıklı ve dinç olması için taze sebzeler, yumurtalar, et ve meyveler yemelerini tavsiye ediyor. İşte bu nedenle taze meyve ve sebzelere ve aynı zamanda doğal bitkisel içeceklere olan talep büyük bir hızla artıyor. Bitkisel ürünler üretebilmek ve satabilmek için gerekli ruhsat ve izinleri almanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

10 – YAPI MALZEMELİR SATIŞI

Her gün yeni binalar yapılıyor. Neyse ki, yeni konut yapılarının birçoğu gelişmekte olan bölgelerde yer alıyor. Gelişmekte olan bölgelerde yapı malzemeleri işine girerek kazanç sağlayabilirsiniz. Distribütörlük lisansı almak için yeterli sermayeniz yoksa marangozlar, tesisatçılar, kaynakçılar, tuğla örücüler ve beton tuğla kalıpçıları, alüminyum ve cam ustaları gibi son kullanıcılara malzemeler satabilirsiniz.

Döşeme, çelik çubuklar ve kirişler, çakıl, keskin köşeli kum, ahşap ve kaplama, bağlantı çubuğu, plastik borular, lavabo ve diğer tesisat işleri, çimento, elektrik tesisatları, sürgülü cam pencereler ve kapılar, demir kapılar ve güvenlik kapıları, mobilya teçhizatları, endüstriyel tuğlalar, demir ince levhalar, asbest çatı kaplamaları, emülsiyon boya ve parlak boya üreticisi, toptancısı veya distribütörü olarak hızlı satışlar yapabilirsiniz ve iyi kazanç elde edebilirsiniz.

11- DANIŞMANLIK

İster güvenlik, ister SEO, ister pazarlama, isterseniz de insan kaynaklarında uzmanlaşmış olun bu sektör 2014 yılında%11.4 büyüme kaydetti ve büyümenin uzun bir süre yavaşlaması beklenmiyor. Değişen kanunlar, arama motoru optimizasyonuna olan ihtiyaç ve aynı zamanda evrim geçiren her türlü mobil cihazla kendilerini temsil etme gerekliliği, işletmelerin problemlerle karşılaşmalarına neden oluyor. İşletmelerin yardıma ihtiyacı var ve bunun için ödeme yapmaya hazırlar. Bu tür bir uzmanlık sunabilirseniz iyi paralar kazanabilirsiniz.

12 – BİLGİ İŞLEM DESTEK HİZMETLERİ

Evet, genel anlamda bilgisayar teknolojisi şüphesiz şekilde çok para kazandıran iş alanlarında biri ancak bilgi işlem hizmetleri çok daha iyi performans gösteriyor. İster yerinde yönetim sistemleri olsun, ister sistem tasarlama olsun bu alandaki satış büyümesi geçen yıla göre%15 arttı. Sanal suçlar ve DDOS saldırıları yükselişe geçtiğinden şirketlerin veri korumaya, ihlallere ve güvenliğe yönelik endişeleri her geçen gün artıyor. Bu nedenle şirketlerin bilgi işlem destek şirketlerine akın etmesi hiç de şaşırtıcı değil.

13- MUHASEBE HİZMETLERİ

Muhasebe resesyondan etkilenmeyen sektörlerden biridir. Mümkünse güvendiğiniz ve sizi şahsen tanıyan insanlarla iyi iş ilişkileri kurun. Muhasebe alanında deneyim sahibi olmanız avantaj sağlasa da, muhasebe firması açmak için birine ihtiyacınız yoktur. Yanlış işler yapmak yerine lisanslı bir profesyoneli işe alabilirsiniz. Ancak yine de çok fazla sorumluluk almanız gerekeceğinden, bulanık sulara dikkatli bir şekilde dalmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.