SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nca  Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca ve şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 Site Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazına AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve partililer katıldı.

Namazın ardından basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Gıyabi cenaze namazımızı tüm şehitlerimize ve önceki gün Diyarbakır'da katledilen eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanımız için gerçekleştirdik. Ülkemizde bir yangın var. Bu yangın terör odaklarının körüklediği ve bu odakların arkasında duran herkesin düzenlediği bir yangındır. Bu yangını söndürmek için elimizden gelen her şeyi yaptık ve kısmen de başarılı olduk. Bu başarıyı elde ettikçe diğer unsurlar rahatsız oldu ve terörü yeniden alevlendirmek adına her şeyi yaptılar. Askerimize, polisimize pusu kurdular şehit ettiler. Yetmedi ekmek almaya giden bir çocuğu öldürdüler. Bu çocuğun hesabını nasıl verecekler. Yunus kardeşimizi  de iş yerinde gelip katlettiler. Bunlar yalnız devletin değil, Müslümanların da düşmanıdır. İçerisinde vatan sevgisi olan bir kardeşimizi katlettiler" dedi.