BURSA’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali (Bursafotofest) kapsamında düzenlenen ve 5 kıtadan bin 406 fotoğrafın katıldığı 'Göç' temalı fotoğraf yarışmasında Bursa’dan Çağdaş Erdoğan’ın eseri birinci oldu. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen ‘5'inci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ (BursaFotoFest), kapsamında yapılan ‘Göç temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 27 ülkeden 399 fotoğrafçının bin 406 eserle başvurduğu yarışmada 19 eser dereceye girdi, 39 fotoğraf ise sergilenmeye değer görüldü. Jüri üyeliklerini İzzet Keribar, Hasan Şenyüksel, Ercan Aslan, Doç. Dr. Ozan Bilgiseren, Neslişah H. Erbey Kuşku, Sibel Emniyet ve Meral Kuru’nun oluşturduğu yarışmada Bursa’dan başvuru yapan Çağdaş Erdoğan ‘Yeni Yaşam’ adlı eseri ile birinci oldu. İstanbul’dan katılan Kurtuluş Arı ‘Ezidi Göçü’ isimli fotoğrafı ile ikinci, yine İstanbul’dan katılan Emin Özmen ise ‘Araf’ isimli fotoğrafı ile üçüncü oldu. Vatandaşlar, sergileme alan fotoğraflar için www.bursaphotofest.org adresinden detaylı bilgiye ulaşabilir.
Yarışmada derece alan fotoğrafçıların adları şöyle: 
UPI Altın Madalya – Çağdaş Erdoğan – Bursa/Türkiye
UPI Gümüş Madalya – Kurtuluş Arı – İstanbul/Türkiye
UPI Bronz Madalya – Emin Özmen – İstanbul/Türkiye
Mansiyon 1 – Şahin Avcı – Şanlıurfa/Türkiye
Mansiyon 2 – Socrates Baltagiannis / Yunanistan
Mansiyon 3 – Halil Fidan - Şanlıurfa/Türkiye
Mansiyon 4 – Chrysi Giannakoudi / Yunanistan
Mansiyon 5 – Mustafa Yalçın / Fransa
Mansiyon 6 – Abdullah Çoşkun – İstanbul/Türkiye”
Yarışma özel ödülü ise Oğuz İpçi, Socrates Baltagiannis, İsmail İkiz, Ali İhsan Öztürk, Andrei Pungovschi, İlhan Baştopçu, Abdullah İnat, Burak Berberoğlu, Özge Elif Kızıl, Thomas Campean’e verildi.

FOTOĞRAFLI