Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yozgat İl Başkanlığı, düzenlediği toplantıda milletvekili adaylarını tanıttı.
CHP Yozgat İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda CHP Yozgat Milletvekili Adaylarını tanıtan İl Başkanı Ali Keven, Yozgat seçmeninin 2002’de AK Partiye yüzde 52 oy vermiş, daha sonraki seçimlerde de yine yüksek düzeyde oy vererek destek olduğunu belirterek, “ Bu çok ciddi bir katkı, ciddi bir güç, ciddi bir destek. Yozgat her zaman mevcut siyasi iktidara yüzde 50’nin üzerinde oy veren ilk beşin arasında olmuş. Yozgat ne olmuş diye bakarsak, AK Partinin iktidarı geçen süreçte Yozgat ili 684 bin nüfusu var iken 430 binlere düşmüş. 200 binin üzerinde bir göç vermiş. Kalkınan, gelişen, büyüyen bir ilde ciddi anlamda göç olmaz. Yozgat Türkiye’nin başkentine 2 saatlik bir mesafede olmasına karşın, Orta Anadolu’da gelişmişlik sıralamasında çok gerilerde. Hükümet tarafından çıkarılan teşvik yasaları Yozgat’a hiçbir şey kazandırmamıştır. OSB’deki 120 civarındaki parselin 23 adeti dolu durumda. İstihdama yönelik hiçbir ciddi yatırım olmamış Yozgat’ta. İşsizlik sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde yüzde 20 oranındadır. . İnsanımız büyük şehirlere ekmek bulmaya gidiyor. Yozgat nüfusunun üç katı Türkiye’nin değişik illerinde gurbetçi olarak yaşıyor. CHP iktidarıyla Türkiye gelişecek Yozgat gelişecek” dedi.
Partililere seslenen Keven, 7 Haziran seçimlerinde Yozgat’tan 58 bin seçmenin sandık başına gitmediğini belirterek, “Bütün seçmenlerimize ulaşıp, bütün vatandaşlarımızı sandığa gitmesi için çaba sarf edeceğiz. Seçimde sandıklarımıza sahip çıkacağız. Yozgat CHP’nin oyun 22 binlerde. CHP için bu çıta çok düşüktür. Biz bu çıtayı bu seçimde 40 binlere çıkartacağız. Bunu da hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Daha sonra konuşan CHP Yozgat birinci sıra Milletvekili Adayı Onur Kaytan’da 2002’den bu tarafa 250 bine yakın Yozgat’tan göçün yaşandığını milletvekili sayısının 6’dan 4’e düştüğünü fabrika sahalarının kapanıp istihdama yönelik hiçbir yatırım ortaya çıkmadığını söyledi.
AK Parti iktidarında baskıcı bir unsur ortaya çıktığını dile getiren Kaytan, “Baskıcı unsurlardan kurtulmak için ne yapmamız gerekir? Hep birlikte topyekun CHP’ye CHP’nin adaylarına destek verip 1 Kasımda CHP’nin iktidarını kurmamız gerekiyor. CHP 1 Kasım‘da iktidar olacaktır, genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu da başbakan olacaktır” dedi.
CHP 1 Kasım’da Yozgat’tan milletvekili seçeceğini ifade eden Kaytan, “Sizlerin her zaman yanında, sizlere her zaman destek olacak bir vekil seçeceksiniz. Onun da buradan sözünü veriyorum. Her zaman Yozgat’ta olacağım, her zaman Yozgat için çalışacağım. Vaktimin çoğunu Yozgatlılara ayıracağım. Bizler Yozgat’ta büyüdük, Yozgat’ta yaşadık, Yozgat’ta istihdam sağlıyoruz. Kabrimiz de yine Yozgat’ta olacak. Çünkü biz Yozgatlıyız, Bozok Yaylasının yiğit evlatlarıyız. Muhtarlarımız ziyaret ediyoruz, esnafımızı ziyaret ediyoruz. Çiftçimizi ziyaret ediyoruz. Hepsi diyor ki ‘haklısınız, peki alternatif’ Alternatif biziz, alternatif CHP’dir” diye konuştu.
CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde birçok vaatleri olduğunu vurgulayan Kaytan, “ Bunlardan en önemlisi 16 milyon emeklinin olduğu bir Türkiye’de emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğimizi söylemiştik. Emekli kardeşlerimize sesleniyorum Allah rızası için, sandığa gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun eğer karnınız tok, uykunuzu rahat uyuyorsanız bildiğinizi yapın, ama karnınız aç, uyku uyuyamıyorsanız, çocuklarınızı okutamıyorsanız buyurun CHP’ye 1 Kasım da oy verin. Çiftçi kardeşlerimiz biz hep söyledik, onlar palavra atıyorsunuz dedi. İşte palavrayı onlar atıyor, bugün seçim beyannamelerini açıklıyorlar ve ne gariptir ki bizim seçim beyannamemizden kopya yapıp açıklıyorlar. CHP iktidarında biz çiftçi mazotu 1,5 lira olacak demiştik, güldüler inanmadılar, şimdi biz diyoruz ki 1 Kasım’da CHP’nin iktidarıyla çiftçi mazotu 1.80 kuruş olacaktır. Onlarda aynı şeyi açıklıyorlar demek ki biz doğru yoldayız. Biz doğru bildiğimiz doğru düşündüğümüz her yerde savunacağız, hiçbir baskıdan yılmayacağız, mücadelemizi onurlu, şerefli ve gururlu bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından CHP Yozgat Milletvekili Adayları Onur Kaytan, Ahmet Peker, Ahmet Karahan, Kemal Bayramoğlu, tanıtımı yapıldı.