BALIKESİRSPOR Mali İşler ve Kurumsallaştırma Sorumlusu Şahkan Saltık, kulübün borcunun kongrede eski yönetim tarafından açıklandığı gibi 11 milyon TL değil, 27 Milyon TL olduğunu söyledi.
Basın Sözcüsü Umut Kırtıl ve Mali İşler Sorumlusu Remzi Boncuk'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Şahkan Saltık, şöyle konuştu:
"Bir meslektaşım, (Spor kulüplerinde yöneticiler geleceği yerler) demişti. Maalesef Balıkesirspor'un da geleceği yenmiş. 4 Kasım'daki kongrede gelir-gider durumunu gösteren bilanço dağıtılmadı. Bize kulübün 11 milyon TL borcu olduğu bildirilmişti. Genel kuruldan sonra hesapları incelediğimizde kulübün 27 milyon 130 bin TL borçlu olduğunu gördük.  Bunun takdirini size bırakıyorum."
UEFA'da 3 futbolcunun açtığı davalara dikkat çeken Şahkan Saltık, "Ermin Zec'in 1 milyon 800 bin, Kulusic'in 1 milyon 150 bin, Santos'un ise 875 bin Euro alacağı var. Bunların toplamı 3 milyon 825 bin Euro, yaklaşık 11 milyon 575 bin TL yapıyor.
Bu futbolcuların açtığı davalara bakması için anlaşılan İstanbullu bir avukatla da 120 bin Euro ödenmesi gerekiyor" diye konuştu. Gelirler üzerinde haciz olduğunu anlatan Saltık, mali tabloyla ilgili şu bilgileri verdi:
"1 milyon 360 bin TL iddaa gelirimize geçen yılki borçlar nedeniyle el konmuş. Yaklaşık 4 milyon TL yayın geliri, bir banka kanalıyla bozdurulmuş. Bunun faizi yüzde 18'lere dayanıyor. TFF'nin 3 milyon TL tutarındaki paraşüt yardımının 1 milyon 200 bin TL'si de futbolculara olan borçlar nedeniyle haczedilmiş." 
YARDIM ÇAĞRISI
Balıkesirspor Mali İşler Sorumlusu Remzi Boncuk, kulübün düzlüğe çıkması ve maddi zorlukları aşması için herkesin geçmişe bir nokta koyup, geleceğe dönük projeler üretmesi gerektiğini söylerken, yönetim camiaya destek çağrısı yaptı. Kulübün interhet sitesinde yer alan açıklamada, "Balıkesirspor sevdalıları. Sizler de bağışlarınızla kulübümüze destekte bulunabilirsiniz" denildi. Banka hesap numaraları verildi. Kulüp üyelerine ise aidatlarını yatırma çağrısında bulunuldu. 

FOTOĞRAF