BOLU, () - BOLU'da, bakılması yasak olan Pitbull cinsi köpek besleyenler, buna uymayanlara 4 bin 500 lira ceza verileceği konusunda uyarıldı.
Bolu Belediyesi bakılması yasak olan Pitpull cinsi köpeklerle ilgili yapılan şikayetler üzerine toplantı yaptı. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisi Samet Yılmaz, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi. Samet Yılmaz kanunlara göre Pitbull cinsi köpek beslemenin yasak olduğunu belirterek, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14 maddesinin L bendine göre beslenmesi, bakımı ve üretimi yasaktır. Bu köpeklerin kanunen toplanması gerekiyor. Belediye barınağına yerleştirilip bakılması gerekiyor. Bu tür köpekler saldırı esnasında 1 ton basınç uygulamakta. İnsana çok ciddi şekilde zarar verebilir. Bu tür köpeklerin beslenmesi bu nedenle uygun değildir. Kanun dışında hareket eden vatandaşlara 4 bin 500 TL para cezası uygulanır" dedi.
Samet Yılmaz yetkili kurumun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve belediye olduğunu belirterek, bu tür hayvanları besleyenlere para cezasının uygulanacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI