BURSA’nın merkez Osmangazi Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Dündar, Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde düzenlenen aşure dağıtımında Hıristiyanlar Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena ile birlikte 5 bin kişiye aşure ikram etti.
Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde gerçekleştirdiği geleneksel aşure dağıtımı etkinliği, farklı din ve dilden insanları bir araya getirdi. Kırcaali Pazarı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımına Kırcaali’de yaşayan Müslümanların yanı sıra Hıristiyan halk da büyük ilgi gösterdi. Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kırcaali Belediyesi'nin bu yıl 11’incisini düzenlediği aşure dağıtımına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in yanı sıra Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Koşukavak Müftüsü Nasuf Halil, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet ve Erdinç Hayrullah ile Kırcaali Hıristiyanlar Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena katıldı. Kırcaali şehri ile Koşukavak, Mestanlı ve Cebel kasabalarında düzenlenen etkinliklerde yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Kazanların başına geçerek Müslüman ve Hıristiyanlara aşure ikram eden Başkan Dündar, “Kırcaali Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz kardeşlik aşuresinin bu yıl 11’incisini düzenliyoruz. Aşurenin içerisinde nasıl farklı ürünler yer alıyorsa, bugün buradaki vatandaşlarımızda farklı dil, din ve milliyetten oluşuyor. Aşurenin içinde lezzet var. Tıpkı bu kazanın etrafında toplanan farklı insanlar gibi. Biz buradan dünyaya barış mesajları veriyoruz. Hepimizin bir inancı var. Papaz efendi ve müftümüz farklı dilde dualar ediyor. Ancak her ikisi de ettiği dualarda barış ve kardeşlik mesajları veriyor” diye konuştu
Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ise, “Kırcaali’de şu anda barış mesajları veriliyor. Dünyada çeşitli ülkelerde terör olayları yaşanıyor. Balkanlarda ise barış ve kardeşlik var. Osmangazi Belediyemiz yanımızda olduğu sürece barış ve kardeşlik adına etkinliklerimiz devam edecek. Kırcaali, Koşukavak, Mestanlı, Cebel’de dağıtılan aşureler için Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI