Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL Klasik Otomobilciler Derneği’nin Cemile Sultan Korusunda ortadan kaybolan “Arabalı Sinema” kültürünü canlandırmak için bir etkinlik düzenlendi. 1950-1960 yıllarında üretilmiş yaklaşık 50 otomobil ve sahiplerinin katıldığı gecede klasik otomobil severler araçlarının içinde ünlü “Casablanca” filmini inceledi.

1950 yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada vazgeçilmez hale dönüşen Arabalı Sinema (Drive-in Movie), yarım asır sonra İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğiyle geri döndü.

Cemile Sultan Korusunda 1000 metrekarelik alanda 50 klasik araçla gerçekleşen arabalı sinema gecesinde Klasik otomobil severler büyük ilgi gösterdi. Filmin yarım asrı devirmiş Chevrolet, Buick, Desoto,Ford, Plymouth, Pontiac gibi artık klasikleşmiş araçların içinden izlendiği gecede,ses de ayarlanan özel radyo frekansıyla otomobillerin kendi hoparlörlerinden dinlenebildi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Arabalı sinema eğlencesi İstinye sırtlarında bir mekanda bir süre denenmiş,lakin son bularak sonrasında format araçsız yazlık sinemalara dönüşmüştür.Bu kültürün tekrar canlanmasına dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.” dedi.
(FOTOĞRAF)