Zanlıların bazılarının Bylock ve Eagle kullandıkları, düzenli olarak FETÖ toplantılarına katıldıkları, 'himmet' adı altında örgüte yardım yaptıkları da belirlendi. Örgütün örgütten ayrılma veya itirafları engellemek için üyelerini 'Şefkat Tokadı' ve 'Zecr Tokadı' tehditleriyle korkutmaya çalıştığı belirlendi.
 
Eagle ve Bylock kullanmışlar
 
Uşak Emniyeti, KOM Şube Müdürlüğü'nün 13 Ocak'ta 9 ilde yaptığı operasyonlarda FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü güdümünde hareket ederek, terör örgütünün gizli görüşme ve kriptolu mesajlaşmalarda kullandığı bilinen BYLOCK veya EAGLE isimli programları kullanarak birbirleri ile irtibat kuran,  örgüt üst yöneticilerinin çağrıları üzerine örgüte finans sağlayan Bank Asya Şubelerinde hesap açtırarak örgüte finans sağlamak amacıyla nakit girdisi yapan, sohbet adı altında eğitim faaliyetlerine katıldıkları tespit edilen 2’si 2. Sınıf Emniyet Müdürü, 3’ü 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 1’i 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 2’si Komiser, 8’i Komiser yardımcısı, 1’i Başpolis, 12’si Polis Memuru olmak üzere toplam 28 emniyet personeli gözaltına alınmıştı.
 
Tokat itirafları
 
Şüphelilerden bazıları gözaltında itiraflarda bulundu. Bu itiraflara göre; örgütten kopma noktasına gelen örgüt mensuplarının örgüte olan maneviyatını ve bağlılığını artırmak, örgütten kopmaları veya itirafta bulunmaya gönüllü kişileri engellemek için ŞEFKAT TokadI veya ZECR TOKADI ‘ndan bahsedilerek örgüt üyelerinin korkutuluyordu.
 
'İki yakanız bir araya gelmez'
 
İtiraflara göre örgüt üyelerine 'Ayrılırsanız Allah'ın şefkat tokadını yersiniz ve iki yakanız bir araya gelmez' denilerek örgüt içinde kalmaları için manevi baskı yapılıyordu.
 
Ayrıca örgüte 'ihanet edenler' için ise 'Zecr Tokadı'nın olduğu, bunun şefkat tokadından daha ağır olduğu, örgütten kopan, örgüte ihanet eden örgüt mensuplarının, kendilerine verilen mükafatların geri alınacağı, daha büyük felaketler ile cezalandırılacakları anlamına geldiği söylenerek itirafçılık yapmamaları için korkutuluyordu.
 
25 kişi tutuklandı
 
Adliyeye sevkedilen 28 kişiden 4 emniyet müdürü, 2 komiser, 6 komiser yardımcısı, 1 başpolis, ve 12 polis memuru tutuklandı.
 
(Milliyet.com.tr)