Dailymail'in haberine göre Navajo isimli bir Kızılderili kabilesi mensubu 9 yaşındaki Ian Mike ve ablası 11 yaşındaki Ashlynne Mike otobüs durağı yakınlarında oyun oynuyorlardı.  Çocukları oyun oynarken gören 27 yaşındaki Tom Begaye Jr. arabasıyla çocukların yanına yanaştı ve onları gezmeye götüreceğini iddia ederek, arabaya bindirdi. Küçük Ian'ın polise anlattıklarına göre, Tom Begaye Jr. çocukları arabasıyla çölün derinliklerine doğru götürdü.  Ian'ın minübüste kalmasını isteyen katil zanlısı, Ian'ın ablasıyla birlikte arabadan indi ve çölün başka bir tarafına doğru yürüdü. 11 yaşındaki Ashlynne Mike'ı öldüren Tom Begaye Jr. daha sonra tek başına geri döndü ancak Ian'ın canını bağışladı. Ian da tüm olan bitenleri polise anlattı.



FBI yaptığı araştırmaların sonunda talihsiz kız çocuğunun çıplak cesedini buldu. Vahşi katilin, çocuğu soyduktan sonra cinsel saldırıda bulunduğu ve ardından levyeyle vurarak öldürdüğü öğrenildi.
Tutuklanan Tom Begaye Jr. hapishaneye sevk edildi.



Talihsiz küçük kızın naaşı ise toprağa verildi. Dehşeti yaşayan 9 yaşındaki kardeşi Ian Mike'ın kimseyle konuşmadığı ve sık sık gözlerinin dalıp gittiği gözlemlendi.  11 yaşındaki Ashlynne'in cenaze törenine binlerce kişi katıldı.