Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 2015-16 adli yılı açılış töreninde konuşan Baro Başkanı avukat Kerami Gürbüz, ülkede kan ve gözyaşı görmek istemediklerini söyledi.
Samsun Barosu tarafından 2015-16 Adli Yıl açılış töreni düzenlendi. Törende önce Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Baro binasında basın açaklaması yapan Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, şöyle dedi:
"Buruk, hüzünlü ve acılı bir açılış bu. Çünkü hemen her gün ülkemizin dört bir yanında şehit cenazeleri kalkıyor. Son 20 gün içinde Samsunlu ya da Samsun'da görev yapmış 4 kardeşimizi şehit verdik" dedi. Hukuktan ve demokrasiden taviz vermeden ancak milli birlik ve bütünlüğümüzü de zedelemeden gerçekleşecek bir çözüme ihtiyaç olduğunu söyleyen Avukat Kerami Gürbüz, "Artık bu ülkede kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Kan ve gözyaşının hiçbir şekilde istismar edilmesini de istemiyoruz. Yaklaşık 35 yıldır aynı acıları defalarca yaşamış bir toplumun fertleri olarak bunu istememizin en tabi ve en yasal hakkımız olduğunu biliyor ve bu yüzden bu haklı talebimizi yüksek sesle haykırıyoruz. Ayrıca böyle bir ortamda yeni bir seçime gidiyoruz. Bu seçim döneminde iktidarı ve muhalefeti ile siyaset kurumu, kendini gözden geçirerek, sevgiyi, birliği, kardeşliği ikame edecek bir üslup ve yöntemi tercih etmek zorundadır." 

FOTOĞRAFLI