GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurtiçi ve yurtdışından sipariş edilen 'Antep Baklavası'nın üretimi için baklavacılar yoğun şekilde çalışıyor.
Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te, baklava üreticileri yurt dışından ve yurt içinden gelen siparişleri yetiştirmek için yoğun şekilde çalışmaya başladı. Ramazan Bayramı’nda misafirlere sunmak için sipariş edilen baklavalar, kentteki baklava üretim yerlerinde hazırlanıyor. Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışmaya başlayan üreticiler, meşakkatli bir iş olan baklava üretiminde titizlikle çalışıyor. Kentteki bütün baklavacıların siparişleri yetiştirmek için 24 saat çalıştığını kaydeden Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri, bayramda herkesin ağzının Gaziantep baklavasıyla tatlanacağını söyledi. Kentte üretilen baklavayı her yere gönderdiklerini anlatan Diri, şunları söyledi:
"Türkiye’nin veya dünyanın neresinde olursa olsun kimseyi baklavasız bırakmıyoruz. Artık kargo sistemi her yerde oturdu. Gerek otobüslerle, gerekse uçak kargo ile verilen siparişleri anında ulaştırıyoruz. Bayram nedeniyle Gaziantep’te faaliyet gösteren bütün baklavacılar neredeyse 24 saat esasına dayalı çalışıyor. Bu çalışma bayram sabahına kadar devam edecek. Her gün tonlarca baklava Gaziantep’ten alıcılarına gönderiliyor. Bu tatlı telaşın sonunda müşterilerimiz gerçek Gaziantep baklavası yiyor. Satış noktalarımızı hayata geçirmeden önce müşterilerimize en iyi baklavayı, en iyi fiyatlarla ve en hızlı şekilde sunmayı hedefledik. Tüm üretim sürecimizi, müşterilerimizin beklentilerini oluşturan hijyen, kalite, doğru fiyat ve hızlı temin hedefleri doğrultusunda planladık. Bu sayede Fıstıkzade markası kısa sürede en popüler baklava markaları arasına girmeyi başardı. Türkiye çapında franchise sistemle on ilde konsept mağaza açtık."

FOTOĞRAFLI