Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bulgaristan Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, Danışman Dr. Fikri Gülistan, Kırcaali ili Mestanlı ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Ali, Muhacir Dernekleri Federasyon Başkanı Zihni Çalışkan, Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Seyfettin Çalışkan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi.
Ziyaret sırasında, Eskişehir’in diğer şehirlere model olabilecek bir şehir olduğunu belirten Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, ilerleyen zamanlarda ortak bir projeye imza atılarak iki tarafın da kaynaşmasının sağlanacağını belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Mustafa Ahmet, Kazım Kurt’tan belediye çalışmalarını dinledi.
“İŞBİRLİĞİ ŞART”
Razgrad’ın kardeş belediye olduğunu, ortak çalışmalarla iş birliğinin yapılması gerektiğini belirten Başkan Kurt ise “Uyumlu bir iş birliği her zaman şart. Biz bunu yaparız, yapmaya hazırız. Eskişehir göçmen kentidir. Burada insanlar kendini rahat hissediyor, daha rahat yaşıyor. Çünkü kimse kimseye sen nerelisin diye sormuyor” dedi.
“BURADA HERKES ESKİŞEHİRLİDİR”
Ayrıca Başkan Kurt, Eskişehir’e farklı noktalardan gelenler için, “Burada herkes Eskişehirlidir. Öyle olunca Eskişehir’de farklı bir kültür ortaya çıkmış. İnsanlar burada birbirine tahammül edebiliyor. Burada yaşayan göçmenlerimiz için ortak paydada buluşabiliriz” ifadelerini kullandı.