18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitler Günü Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Şehitler Parkı’nda düzenlenen törende Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, 1 manga askerin saygı atışı yapması ile sona erdi. Kutlama daha sonra, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Murat Göktürk , İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun’un yanı sıra, daire müdürleri ile çok sayıda şehit ailesi ve öğrenci ile askeri erkanın katıldığı tören, Alibey Camii İmam Hatibi Mikail Pişkin’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Törende konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Türk Milletinin sahip olduğu değerleri için tüm zorluklara göğüs gerdiğini dile getirerek “ Türk Milleti vatanı bağımsızlığı, bayrağı, milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş, gerektiğinde hiç tereddüt etmeden gözünü kırpmadan en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. Bu nedenle bu aziz vatan toprakları şehitler diyarı olarak anılmaya fazlasıyla hak etmiştir .Bu yüksek manevi ruh, bu inanç milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasını hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır.“ dedi.
Tören, Özel Altınyıldız Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programın sunulması ile sona erdi.