BOLU, () - TÜRKİYE Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Bolu'da düzenledikleri Oryantiring Sporcu Gelişim Kampı'na katkı sağlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teşekkür belgesi verdi.
Bolu'da 13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Oryantiring Sporcu Gelişim Kampı'na 165 sporcu katıldı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, kampa destek olmaları nedeniyle teşekkür belgesi verdi. Bolu'daki kampa birçok kurum ve kuruluşun destek verdiğini söyleyen Çolakoğlu, "165 sporcu Bolu'da oryantiring eğitimi aldı. 40 civarında Bolu'dan, diğer sporcularımızı ise ülkemizin her bölgesinden davet ederek oryantiring kampına aldık. Kampımıza katılan çocuklarımız oryantiring teknik taktik eğitimlerinin yanı sıra arkadaşlığı, dayanışmayı, paylaşımı öğrendiler" dedi.
Oryantiring sporunun harita ve pusula yardımıyla yapıldığını belirten Çolakoğlu, sporcuların doğayı ve farklı kültürleri tanıdığını, karar verme ve strateji geliştirebilme yeteneklerinin geliştiğini söyledi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Biz bir tohum ektik Bolu'ya, yeni olan bir spor dalı ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Ayrıca Bolu'dan da başarılı sporcularımızın çıkacağını düşünüyorum. Bu sporun Bolu'da daha da geliştirilmesi açısından her zaman destek vermeye hazırız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI