Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve İŞKUR iş birliği ile Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu’nun açılışı yapılarak ilk dersi verildi. Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında aşçılık, pastacılık, pideci ve garsonluk eğitimlerini alacak olan kursiyerler açılış programına ilgi gösterdi.

Projenin onaylanmasından sonra kendilerine destek yağdığını belirten Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Türkiye’de ilk olan kursumuzun açılışını ve ilk dersini gerçekleştirmekten gurur duyuyorum” diyerek projeye destek veren isimlere teşekkür etti.



İSTİHDAM GARANTİLİ PROJE
Samsun şehrinin artık aşçı, pastacı, pideci ve profesyonel garson noktasında büyük eksiği olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu tür projeler turizm şehri olma noktasında büyük önem taşıyor. 10 yıl öncesine baktığımız zaman birkaç tane lokantadan ve tesisten bahsedilen bir şehirdik, artık her gün hemen hemen yeni bir işletmenin açıldığı bir şehir olduk. Dolayısıyla buralardaki işleri yürütebilecek aşçısından ara elemanına, servis elemanına çok ciddi ihtiyaçlarımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu projemiz istihdama yönelik bir proje hem de kaliteli elemanların yetiştirilmesi noktasından önemli bir proje olarak nitelendiriyorum. Projeyi ilk duyduğumuzda bu işe ortak olmak istedik. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ile birlikte geldi bu mekanı gezdik inceledik. Açıkçası ben daha güzel bir mekan bekliyordum. Burası basık kötü bir ortamdı. Çalışmalardan sonra bu mekana geldiğimde gözlerime inanamadım. Sınıflar mutfaklar muhteşem olmuş. Bu mekanın hazırlanmasında emeği geçen tüm işçilerimize kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin açılış programına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın da katıldı.