Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin tatil cenneti ilçesi Bozcaada'nın Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından oluşan Rum Mahallesi, Türk ve Rum mimarisinin bir arada yoğrulduğu evleri, pansiyonları ve otelleriyle ilgi çekiyor. Kentte en büyük ilgiyi kot pantolon, asker botu, araba lastiği ya da naylon poşetlerden yapılan sıra dışı saksılar ve içindeki çiçekler görüyor.
Kuzey Ege Denizi'nin ortasında yer alan, dört bir yanındaki bakir koyları, buz gibi ve tertemiz deniziyle son yılların en gözde tatil yerlerinden Bozcaada, turizm sezonunun zirve yaptığı bu günlerde tatilcilerle dolup taşıyor. Ülkenin köyü bulunmayan tek ilçesi Bozcaada, Türk ve Rum mimarisinin bir arada yoğrulduğu evleri, pansiyonları ve otellerinin yanı sıra saksı ve çiçekleriyle de beğeni topluyor. Küçük bir merkeze sahip adada tüm güzellikleri yaya olarak yapılan gezintilerde görmek mümkün. Özellikle Rum Mahallesi, aranın en çok ilgi gören yeri. Tam ortasında halen pazar günleri ayin yapılan Rum Ortodoks Cemaatine ait bir kilise bulunan Rum Mahallesi'ndeki evler, pansiyonlar ve oteller; birbirinden ilginç mimarileriyle daracık sokaklarda gezintiye çıkan turistleri mest ediyor.
PANTOLON SAKSI
Birbirinden ilginç rengarenk kapılar ve pencerelerin çevreleri, yine rengarenk çiçekler dikkati çekiyor. Turistlerin en çok ilgisini üzerinde toplayan, adanın sıra dışı saksıları ve bu saksılardaki çiçekler oluyor. Rum Mahallesi'ndeki ev, pansiyon ve otellerin önlerinde ve duvarlarında bulunan saksılar arasında en ilginç olanı; içine toprak doldurulan ve ayağına ayakkabı giydirilen pantolon saksı. Adahan Otel'e ait kahvaltı bahçesinin giriş kapısı önündeki bu pantolon saksı, üzerinde açan sardunya çiçeğiyle herkesin dikkatini çekiyor.
Pantolon saksının mimarı Adahan Otel'in sahibi Sevgi İlik, "Aklıma geldi yaptım. Pantolonun içine toprak doldurup saksı haline getirdim. Bazen pantolon saksıyı bacak bacak üzerine attırıp öyle sergiliyorum, değişiklik oluyor. Çiçekleri de çok güzel açıyor. Ama bazen buradan gece geçenler, görünce insana benzetip korkuyor. Güzel bir şey oldu. Herkes beğeniyor, fotoğrafını çekiyor" dedi.
İstanbul'dan ailesiyle birlikte Bozcaada'ya tatile gelen Ayten Özer, saksıların ilginç  olduğunu eşi kızı ve oğluyla hatıra fotoğrafları çektirdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI