DÜZCE (AA) - Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2015-2016 balıkçılık sezonun açılmasıyla bazı yasakların da başladığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, balık sezonunun başlamasıyla çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının sona ermekte olduğu, buna karşın mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığının ise serbest olacağı ifade edildi.

Dip trol ağlarının yasak yer ve zamanlarda denizde bulundurulamayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trolün serbest olduğu bölgelerde avcılık 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Yunuslar, foklar, deniz anaları ve mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır. Boy yasakları devam etmektedir. Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için bakanlık, il veya ilçe müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur. Kaynakların sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, balıklara yılda en az bir kez üreme imkanı tanımak, geleceğimizin ve çok önemli zenginliğimizin yok edilmemesi için avlanma usul ve esaslarına uyulması gereklidir. Yeni av sezonunun tüm balıkçılar için bol kazançlı ve bereketli geçmesini temenni ederiz."