"Çocuklara Yabancı Dil Öğretim" dersi kapsamında yapılan sergide, İngilizceyi eğlenerek öğretmek amacıyla İngilizce Ana Bilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin sömestr boyunca tasarladığı materyaller çocuklara oyun oynatılarak tanıtıldı. Materyallerin yanı sıra çok eğlenceli vakit geçiren çocuklar müzik eşliğinde dans etti. Ardından öğretmen adayları, uygulama okulundaki Konuşma Kulübü öğrencileriyle beraber İngilizce tiyatro gösterisi sergiledi.

Doç. Dr. Nalan Kızıltan, yabancı dili, dil dersinden çıkarıp, dil düzeyinde öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. Ardından "Çocuklara Yabancı Dil Öğretim" dersi kapsamında her yıl bu dersi alan öğrencilerle materyal geliştirdiklerini ve geliştirdikleri materyalleri milli eğitim bakanlığına bağlı okullara sunduklarını söyledi. Kızıltan, "Bu yaptığımız sergi sayesinde öğretmen adaylarımız okullarda çocuklarla iç içe olmayı uygulamalı olarak görmüş oluyorlar. Ve bu sayede mesleki kimliklerini geliştiriyorlar. Buradaki amacımız eğitimin milli olduğunu, yerel olmadığını göstererek evrensel felsefeyle birleştirerek yerel dünyamızı dışa tanıtıyoruz" diye konuştu.

Son olarak Taflan Yalı Ortaokulu Müdürü Mustafa Şener, yapılan serginin çocuklar için çok faydalı olduğunu, çocukların hem eğlenerek hem öğrendiklerini vurgulayarak böyle sergilerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Sergiye, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt, Taflan Yalı Ortaokulu Müdürü Mustafa Şener, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.