Aktif Sen Niğde Şube Başkanı Muhammet Eryaman, yaptığı basın açıklamasında “öğretmenler bir güvenlik görevlisi değildir” dedi.
Niğde Hükümet meydanında toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Sendika Şube Başkanı Eryaman, uygulamanın hukuksuz mesleğe aykırı, angarya ve zorla çalıştırma olduğunu ifade etti.
Eryaman, “Öğretmenlik mesleği son yıllarda hem maddi, hem de manevi anlamda ciddi bir şekilde itibar kaybına uğrarken, Milli Eğitim Bakanlığının hukuksuz ve mesleki esaslara aykırı uygulamalarında bu erozyona zemin hazırladığı görülmüştür. Hiçbir öğretmen, öğretmenlik mesleğine yönelik bilgi ve donanımın kazandırıldığı okullarda yada programlarda, nöbet görevi ile ilgili hiç bir eğitim almamaktadır. Buna rağmen nöbet tutmaya mecbur edilen öğretmen, nöbeti süresince mesleğiyle değil güvenlik işlemleri ile uğraşmak zorunda kalkmakta hatta yaşanan olaylar nedeniyle fiziksel veya sözlü saldırılara hedef olmaktadır” dedi.
Öğretmene fazla iş yükü yüklendiğini belirten Başkan Eryaman, “Hukuki dayanaktan yoksun, mesleğe aykırı nöbet uygulaması, mevcut şekliyle öğretmene dayatılan bir angarya ve zorla fazladan çalıştırmadır. Diğer bütün mesleklerde, nöbet karşılığında ek ödeme yapılmaktadır. Ancak öğretmene fazladan iş yükü getiren bu külfet karşılığında hiç bir ek ücret ödenmemektedir’ diye konuştu.