Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye’de elit futbolcu yetiştirmeye uygun zihniyetin yerleştirilemediğini belirterek, "Messi Türkiye’de olsa ’cüce’ derdik" dedi.
Terim, 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nin ikinci gününde bir konuşma yaptı. Futbolda rakip ülkelerin amatör kulüplerinin bile Türkiye’deki 2. ve 3. Lig ekiplerinden daha iyi tesislere sahip olduğuna değinen Terim, "Türkiye’de zihniyet, felsefe ve vizyon da hala elit futbolcu yetiştirmeye uygun değil. Messi Türkiye’de olsa ’cüce’ derdik" diye konuştu.
"KAYBOLUR GİDERDİ"
Terim, Türkiye’de yıldız adaylarının yitirildiğini ifade ederek, "Messi’nin çocukluğu eğer bizim ülkemizde geçseydi önce, bu çelimsiz derdik. Yarıştığı yaş kategorisinde yaşı küçültülmüş ve gelişmiş fizikli rakipleri tarafından da bir hayli hırpalanırdı. Belki de ’cüce’ derdik, dalga geçerdik. Yok olmasına sebep olurduk. Ya fiziksel durumuyla alay eder hırpalardık ya da medya tarafından göklere çıkarılıp, televizyonlarda dolaştırılıp anası, babası, mahallenin bakkalı televizyon programlarına katılırdı. O yaşta bu yükü taşıyamayıp, psikolojisi bozulur, kaybolur giderdi. Türkiye’de örneklerine ulaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.