Batman’da, 2015 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Azmi Çelik başkanlığında valilik konferans salonunda yapıldı.
Toplantıya Vali Azmi Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Cihat Arık, ilçe kaymakamları, Batman Belediye Başkan Yardımcısı, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri ile basın mensupları katıldı.
Vali Çelik’in açış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kuru toplantısında yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırım çalışmaları değerlendirilerek, yatırımcı kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Adıyaman’da ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör olaylarını kınayan Vali Çelik, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
Yatırımcı kuruluşların yatırım projeleri hakkında bilgi veren Vali Çelik, Batman’daki 16 yatırımcı kuruluşa ait 295 adet yatırım projesinin olduğunu, bu projelerin toplam proje tutarının 3 milyar 185 milyon 631 bin lira, 2015 yılında 788 milyon 717 bin lira olarak ayrılan ödenekten 223 milyon 425 bin lirasının harcandığını, yapılan harcamaya göre proje genelinde nakdi gerçekleşme oranın yüzde 37,65, fiziki gerçekleşme oranın ise yüzde 36,25 olduğunu ifade etti.
Daha sonra projelerin genel durumu hakkında bilgi veren Vali Çelik, 295 projeden 58’nin tamamlandığını, 141 projenin devam ettiğini, 81 projenin ihale aşamasında olduğunu, 15 projenin ise fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Yürütülen projelerin sektörel dağılımı konusunda bilgi veren Vali Çelik , projelerin 26’sı tarım, 75’i ulaştırma, 82’si diğer kamu hizmetleri, 6’sı madencilik, 38’i enerji, 49’u eğitim, 11’i sağlık ve 8 tanesinin ise yükseköğretim alanında yürütülen projeler olduğunu ifade etti.
Daha sonra yatırımcı kuruluşların temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundu.
Toplantı sonunda Vali Çelik kurul üyelerine teşekkür ederek, projelerin bir an evvel sonuçlandırılmasını istedi.