Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2016 yılında sulu tarım yapılıp yapılamayacağı konusunda çiftçiler yetkililerden açıklama bekliyor.
Samsat Sulama Birliğince organize edilen toplantıda, Birlik Başkanı Mustafa Fırat çiftçilere güneş paneli kurulması konusunda gelinen son aşama hakkında bilgiler verdi. Fırat, "Sulama birliğimizin sulama sistemini çalıştıracak enerji üretimi için DSİ tarafından güneş paneli kurulması çalışması devam ediyor. Bu yılsonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Bunun yanında tahrip olan pompaj istasyonu makineleri ile kanalların tamir ettirilmesi için DSİ Genel Müdürlüğünce kaynak tahsis edileceği bilgisini aldık. Bunu hızlandırılması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Ancak, güneş panellerinin kesin olarak ne zaman devreye gireceği ve aktarılacak ödeneğin ne zaman Birliğimize aktarılacağı kesin olarak bilinmemektedir. Bunun için çiftçilerimiz haklı olarak sulu tarım yapıp yapamayacaklarını bilememektedirler. Önümüzdeki 10 gün içinde vatandaşlarımız kesin bir bilgiye ulaşamazlarsa yine hububat ekimi yapacak ve bir yıl kaybımız olacaktır. Yetkili bir ağızdan bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Samsatlı yetkililer ve çiftçiler el birliği yaparak kanallara su verilmesini sağlamalıyız. Bu geçen zaman bizler için kayıptır" şeklinde konuştu. Daha sonra muhtarlar ve çiftçilere söz verilerek sorunları ve neler yapılabileceği hususunda fikir alış verişinde bulunuldu.
Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem, Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gültekin Şimşek, GAP İdaresi Adıyaman İl Koordinatörü Bünyamin Aslan, Samsat Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.