Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi hijyenik ortamda hazırlanan üç çeşit sıcak yemeği vatandaşlara dağıtıyor.
Yemeklerin hazırlandığı Ereğli Belediyesi’ne ait aş ocağında incelemelerde bulanan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, bu hizmetin sosyal belediyeciliğin en önemli faktörlerinden birisi olduğunu belirterek, yaklaşık 450 ailenin bu hizmetten faydalandığını vurguladı.
Hijyenik bir ortamda günde üç çeşit sıcak yemeğin çıkarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Bu konudaki en büyük hassasiyetimiz biz açken nasıl iştahla tüketeceğimiz yemekler istiyorsak ekonomik durumu zayıf vatandaşlarımıza sunduğumuz bu yemekleri de vatandaşlarımızın aynı iştahla tüketmeleri ve beğenmeleridir. Bu konuya büyük önem veriyoruz. Vatandaşımıza dokunmak, fakir fukaranın yanında olmak, yetimin başını okşamak düsturu ile hizmet veriyoruz” dedi.
Ereğli halkının kurban bağışı ile kendilerine et noktasında büyük katkı sağladıklarını da dile getiren Özgüven, hayır yapmak isteyen vatandaşların aş ocağına gelerek ortamı, yapılan hizmeti yerinde görmelerini istedi.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven günde yaklaşık bin 500 kişinin faydalandığı sıcak yemek dağıtım noktalarında vatandaşlarla buluşarak herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Özgüven Belediye olarak fakirin fukaranın, imkanı kıt olan herkesin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.