DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Serik Kırkgeçit Göleti ve Sulaması ile Manavgat Çardak Topsurlar Göleti ve Sulaması inşaatlarında inceleme yaptı.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, tamamlandığında 4 bin 300 dekar tarım arazisini modern sistem ile sulayacak olan Manavgat Çardak Topsurlar Göleti ve Sulaması inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Özgür, “Gölet inşaatında dolusavak kazısı, gövde sıyırma kazısı ile kret ulaşım yolu kazıları tamamlanmış olup, enjeksiyon, dolusavak beton imalatları ve kondüvi imalatlarına başlanması için çalışmalar devam etmektedir. Gölet sulama maksadı dışında ayrıca yangın söndürme amacına yönelik de hizmet verecektir” dedi.
Serik ilçesi kozan köyü mevkinde ikmali devam eden Kırkgeçit Gölet inşaatı ile ilgili bilgiler de veren Özgür, “Projenin 6 bin 840 dekar olan sulama sahası, Bölge Müdürlüğümüzce revize edilerek projeye 2 bin 500 dekar daha ilave sulama sahası kazandırılmış olup, toplam sulama sahası 9 bin 340 dekara çıkarılmıştır. Gölet inşaatında gövde sağ sahil sıyırma kazısı tamamlanmış olup, sol sahil sıyırma kazısı, dolusavak kazısı, gövde sıyırma, şekil verme, katof kazısı ve kondüvi imalat çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.
Özgür, her iki gölet inşaatını da en kısa zamanda tamamlamak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.