Tokat’ta AK Partililer seçim zaferini Cumhuriyet Meydanı’nda doyasıya kutladı.
AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olmasını garantilemesi sonrasında Tokat’ta partililere sokaklara döküldü. AK Parti İl binası önünde Türk Bayrağı açan partililer sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve parti bayrakları sevinç gösterilerinde bulunanlar konvoy yaparak şehir turu attı. Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde bayraklarla kutlamalara katılan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat’ın ardından AK Parti Tokat Milletvekilleri ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk birer konuşma yaptı. AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, seçim sonuçları ile birlikte Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin perçinlenerek bölünmek ve parçalanmaktan kurtulduğunu ifade ederek, “Sıkıntılı günler geçirdik. Mutlulukta kederde bizler içindir. 7 Haziran akşamı burada çok ciddi bir oy almamıza rağmen hüzne kedere gark olduk. Ama asla ümidimizi yitirmedik. Nihayetinde Cenab-ı Hak bize gayret ettiğimiz çaba gösterdiğimiz azmettiğimiz için zaferi nasip etti” dedi.
“ŞÜKÜR NAMAZI KILIN”
AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, kesin olmayan sonuçlara göre AK Partinin Tokat’ta 5 milletvekilliğinden 4’ünü aldığını söyledi. Aslan, partililerden evlerine gittiklerinde 2 rekat şükür namazı kılmasını dileyerek, “7 Haziran seçimlerinden öncesinden beri Türkiye’nin bir çok köşesinde seçimi fırsat bilip bu millete ve bu milletin değerlerine çok hakaret ettiler. Çok aşağıladılar ama Rabbim seher vaktinde seccadelere gözyaşlarını döken o ninelerin dualarını kabul etti ve bu güzelliği bize yaşattı. Yüzde 99 itibariyle seçim netleşti Tokat’ımızda 4 milletvekili AK Parti, 1 milletvekili CHP aldı” diye konuştu.
AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise parti olarak bir imtihandan geçtiklerini belirterek, “Önümüzde Allah ömür verirse uzun bir iktidar dönemi var. Bu dersi imtihanı asla unutmadan milletimizle kol kola girmek suretiyle devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da “Bugün bizim onur günümüz. Bu gece bizim Rabbimize ne kadar şükretsek az olan bir gün. Onun için rabbime binlerce kez şükürler olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından partililer kutlamalarına devam etti.