Ümit TÜRK / İSTANBUL, () 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 26. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Barış Yarkadaş, Zeynel Emre, Gamze Akkuş İlgezdi mazbatalarını aldı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na saat 14:00'de gelen CHP Milletvekilleri Yarkadaş, İlgezdi ve Emre İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül'ün elinden mazbatalarını aldı.Mazbatayı aldıktan sonra açıklama yapan Yarkadaş, 26. dönem İstanbul Milletvekili olarak mazbatalarını aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde TBMM'nin çalışmalaraına başlamasıyla birlikte halkımızın, seçmenlerimizin bize verdiği görevleri layıkıyla yerine getirerek, partimizin çatısı altında demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP iktidarının Türkiye'yi tahrip eden politikalarına karşı ciddi bir muhalefet sergileyeceğiz" dedi. 

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN GENEL BAŞKANLIK SORUNU YOKTUR"
CHP'de seçim sonrası başlayan kurultay tartışmalarına ilişkin düşüncesi sorulan Yarkadaş, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlık sorunu yoktur. CHP'nin bir genel başkanı vardır ve kurultay delegelerinin oylarıyla seçilmiştir. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hem toplumun hem de kurultay delegelerinin kendisine gösterdiği güveni hakkıyla yerine getirmektedir. AKP iktidarına karşı demokratik bir direniş cephesinin lideridir ve bu liderliğini sürdürmeye de devam edecektir" diye konuştu.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA OY VERECEĞİM"
CHP'nin enerjisini kurultay tartışmalarıyla kaybettirmenin doğru olmadığını ifade eden Yarkadaş, "Enerjimizi AKP iktidarına karşı demokratik bir direniş hattı oluşturmaya harcıyoruz" diye konuştu. Yarkadaş son olarak, "Benim kişisel görüşüm, Ocak ayında yapılacak olan kurultayda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğim" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)