TRABZON (AA) - Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Ali Sakarya, hizmet çıtasını yükselterek sanayicinin önünü açacaklarını ifade etti.

Sakarya, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da sanayileşmeye verilen önem doğrultusunda hizmet sunan Arsin OSB'nin, ilde istihdama katkı sağladığını ve 87 işletme ile 5 bin kişiye iş imkanı sunduğunu belirtti.

OSB'nin 400 milyon dolarlık ihracatı, 20 milyon dolar ithalatı, tamamlanmış altyapısı, üst yapı hizmetleri ve konumu ile kuzeyin parlayan yıldızı konumunda olduğuna dikkati çeken Sakarya, "Bölgemizde çevreye, insan sağlığına verdiğimizin önemin gereği olarak arıtma tesissimizi tamamlayıp faaliyete de geçirdik. Çevre gibi diğer bir önceliğimiz olan eğitimde ise önemli aşamaya geldik. İnşaatı devam eden mesleki ve teknik eğitim merkezimiz yakında açılacak ve sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirilmeye başlanacaktır" ifadesini kullandı.

Sakarya, Kalkınma Ajansı ve AB projeleri gibi eğitim, planlama, fizibilite projelerini de hayata geçirerek hem çalışanların hayat boyu öğrenimine katkı yapmayı hem de hizmet çıtasını yükselterek sanayicilerin önünü açacak projelerimizi gerçekleştirmeyi ilke edindiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin DOKAP Eylem Planı içerisinde yer alan Yatırım Adası'nın bölgemize kazandırılması ve buna bağlı olarak lojistik alan ve bir limanla pekiştirilmesi önem arz etmektedir. Yatırım adası ve endüstri bölgesi, bölgeye büyük avantaj sağlayacaktır. Projenin bölgenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra uluslararası yüzünün daha önemli olacağı ve Türkiye'yi Karadeniz Havzası, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri ve Rusya ile ticarette öne çıkaracaktır. Ayrıca bu proje yan sanayi ve yan sektörlerin gelişmesini destekleyecek ve yatırımcılara bölgede çok büyük avantajlar sağlayacaktır."