Bu gelişme üzerine İ.U., da polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

İzmit, Körfez geçiş köprüsü şantiyesinde çalıştığı öğrenilen 5 aylık evli genç mühendis Murat Usluoğlu 24 Aralık 2015 günü Gaziosmanpaşa, Barbaros Hayrettin Paşa mahallesinde sabah saat 05.45’de işe gitmek için evden çıktığı sırada, apartman boşluğunda karşılaştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis ilk anda olayın bir hırsız tarafından yapılmış olabileceğini belirtmişti.

MÜHENDİSİN EŞİ KATİLİN ADINI VERMİŞTİ

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlattı. Polise ifade veren Murat Usluoğlu’nun eşi İ.U.’nun ifadesi, soruşturmanın seyrini değiştirdi. İ.U. daha önceden birlikte olduğu İlhan D.’nin kendisini tehdit ettiğini ve cinayeti işlemiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine İlhan D., polis tarafından takip edilmeye başlandı. Yapılan soruşturmada İlhan D.’nin evli olduğunu gizleyerek İ.U. ile ilişki yaşadığı bu sırada kendi çocuğunu yeğeni olarak genç kadına tanıştırdığı öğrenildi.

POLİSİN PLANI

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, cinayetten sonra normal hayatına devam eden ve şüpheli İlhan D.’yi yakalamak için plan yaptı. Cinayet masasında çalışan bir polis memuru, hazırlanan plan gereği hırsız rolüne girdi. Polis ekipleri bu kişiyi yanlarına alarak İlhan D.’nin oturduğu binaya gitti. İlhan D.’nin aynı binada oturan ve yöneticilik yapan babasına ulaşarak, hırsızlık soruşturması yaptıklarını kameralara bakmak istediklerini söyledi. Apartman yöneticisi durumdan şüphelenmeyerek tüm kamera görüntülerini polise gösterdi.

BODRUM KAPISINI GÖREN GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Kamera görüntüleri saat 21.00 sıralarında binaya giren İlhan D.’nin sabah saat 08.30 sıralarında takım elbisesiyle birlikte ön kapıdan dışarı çıktığı, eşine el sallayarak işe gittiği görüldü. Ancak aynı binanın bodrum kapısında bulunan bir güvenlik kamerasının görüntüleri incelendiğinde başka bir gerçek ortaya çıktı. Bodrum kapısından saat 05.00 sıralarında bir kişinin saklanarak çıktığı yaklaşık 1 saat sonrada geri girdiği tespit edildi. Görüntüdeki kişiyi inceleyen dedektifler, görgü şahitlerinin ifadelerine göre o kişinin İlhan D. olduğunu tespit etti. Elde edilen bu delillerle şüphelinin dün akşam saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi

MÜHENDİSİN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade veren ve İlhan D.’nin evlendikten sonra kendilerini rahatsız ettiğini, tehdit ve şantajla birlikte olmak istediğini anlatan İ.U. da polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada olayın şüphelisi İlhan D.’nin olayın meydan geldiği günden bir gün önce, İ.U.’nun evine gelerek yaklaşık 2 saat boyunca kaldığı tespit edildi. Aynı gece ikili arasında bir telefon trafiği de yaşandığı belirlendi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü cinayet işlenmeden önce İlhan D.’nin binaya girişi sırasında kapıyı nasıl açtığının araştırıldığını söylediler.