Ali Danaş, İstanbul-

Beşiktaş'ın Fiorentina'dan transfer ettiği dünyaca ünlü Alman golcü Mario Gomez, Beşiktaş'ın büyüklüğünü Türkiye'ye geldikten sonra daha iyi anladığını açıkladı. Alman gazetesi Bild'e röportaj veren Mario Gomez, yeni bir sayfa açmak için ve hocasının kendisine ihtiyaç duyduğu bir takımda oynamak için Türkiye'yi seçtiğini ifade etti.

"BATIL İNANÇLARIM VAR"

Fiorentina'ya transfer olduğunda kendisi için yapılan özel imza töreninin uğursuzluk getirdiği için aynısını Beşiktaş'ta istemediğini belirten yıldız golcü, "Burada böyle bir organizasyon istemediğimi söyledim. Bu konuda batıl inançlarım var. Floransa'da stadyumda binlerce kişi önünde bir tanıtım yapılmıştı. Bu bana pek şans getirmedi. Bu nedenle bu defa ben istemedim" diye konuştu.

Mario Gomez'in Bild gazetesine verdiği röportajdan satırbaşları şu şekilde:

"BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜNÜ İSTANBUL'A GELİNCE ANLADIM"

"Beşiktaş Türkiye'de çok büyük bir kulüp. Bu kadar büyük olduğunu daha önceden bilmiyordum. Takımın çok büyük bir itibarı var ve çok seviliyor. Burada insanlar bana 'Almanya'daki Bayern Münih gibiyiz' demişti. Ama Fenerbahçe ve Galatasaraylılar da herhalde kulüpleri için aynı şeyi düşünüyorlardır."

"TÜRKİYE'YE GELME KARARIMIN %100 ARKASINDAYIM"

"İngiltere ve Almanya'dan da teklifler vardı. Ama benim için şu aşamada Almanya'ya dönmek iyi bir seçenek değildi. Beşiktaş'ın beni almak için her şey ile çabaladığını gördüm. Türkiye Ligi'nin, Bundesliga, İtalya, İspanya veya İngiltere düzeyinde olmadığını elbette biliyorum. Bayern Münih'ten Fiorentina'ya, oradan da Türkiye Ligi'ne gitmek belki bir gerileme gibi görülebilir. Herkes bir şeyle söyleyebilir, buna hakları var ama ben bu kararımı isteyerek verdim ve % 100 arkasındayım."

"BANA İHTİYAÇ DUYULAN BİR TAKIMDA OYNAMAK İSTEDİM"

"Hocasının bana ihtiyaç duyduğu bir takımda forma giymek istedim. Yeni bir takıma giderek yeni bir sayfa açmam gerekiyordu. Şampiyonluk için oynayan bir takıma gitmek istedim. Maçların çoğunu kazanacağımız ve özgüvenimin tekrar yerine geleceği bir ekipte oynamak istedim. O yüzden Beşiktaş'ı seçtim"

"MERSİN İDMAN YURDU'NA SAYGI DUYUYORUM"

"İlk rakibimiz Mersin'e saygı duyuyorum ama yakın zamana kadar gerçekten tanımıyordum. Akdeniz sahilinde sert ve zor bir maç olacak. Yaklaşık 40 derecede ve yüksek nemde, çok sıcakta olacak. Takım arkadaşlarım işimizin kolay olmadığını söylediler."