Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdulkadir Duran, eski bir kulüp personeli tarafından alacağı olduğu gerekçesiyle icraya verilen ve icrada satışa çıkarılan kulüp arsasının satılmasına tepki gösterdi. Duran, arsaya gerçek değerinin çok altında fiyat biçildiğini belirterek, buranın satılması yerine gençler için üzerine tesis yapılmasını istedi.
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdulkadir Duran, icradan satışa çıkarılan kulüp arsası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Diyarbakır 5’inci İcra Müdürlüğü’nden kulüp başkanı olduğu gerekçesiyle kendisine arsanın satışı ile ilgili tebligat gönderildiğini belirten Duran, “Tebligatta eski personel İ.S. tarafından arsanın icraya verildiğini öğrendim. Bana gelen tebligatta arsanın değerinin 6 milyon TL olarak gösterildiğini gördüm. Bunun üzerine Diyarbakır 1’inci İcra Hukuk Mahkemesi’ne arsanın 6 milyon TL değerinde olmadığını, Süleyman Nazif Vergi Dairesi taktir komisyonu kararı gereğinde değerinin 15 milyon olduğunu belirten resmi yazı ile itiraz ettim. Mahkeme de benim itirazımın ardından değeri 4,5 milyon TL’ye düşürdü. Tekrar itiraz ettim, ancak itirazım reddedildi” dedi.
Arsanın hem değerinin çok altında satışa çıkarıldığını hem de satılması durumunda SGK ve vergi dairelerinin bile alacağını karşılamadığını anlatan Duran, “Bu satıştan eski yönetimler kazançlı çıkıyor. Çünkü satıştan gelecek olan para direk olarak eski vergi ve SGK borçlarına gidecek. Bu borçları yapan yönetimler bundan faydalanacak. Daha önce eski yönetimler döneminde yapılan borçların onlardan tahsis edilmesi yönünde talep de bulunmuştu. Eski başkan Ahmet Göksu kendi dönemindeki 136 bin TL’lik borcu SGK’ya yatırdı. Borçlarını yatırmayan yönetimler bu satıştan karlı çıkacak. Bunun için arsanın satılmasını istemiyoruz. Kentin tüm bileşenleri de bu arsanın satılmasına karşılar. Biz buranın satılması yerine gençler için tesis yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.