Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasını yaptığı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, görevi Prof. Dr. Ercan Yeni’den devraldı.
Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasının ardından boşalan rektörlük koltuğuna vekaleten Prof. Dr. Ercan Yeni atanmıştı. Boşalan ve 11 kişinin aday olduğu rektörlük koltuğu için 420 akademisyenin oy kullandığı seçimlerde 58 oy alarak 5'inci olan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Harran Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.
Prof. Dr. Taşaltın, bugün Rektörlük binasında devir teslim töreni ile görevi vekaleten yürüten Prof. Dr. Ercan Yeni'den aldı. Harran Üniversitesi'nin 7’nci rektör olarak atanan Prof. Dr. Taşaltın, "Harran Üniversitesi’nin kurumsal kimliğinin tanıtılması, güçlendirilmesi, verdiği eğitim kalitesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite haline getirebilmek, Şanlıurfa’ya yaşamın her alanında önderlik ve kılavuzluk edebilecek bir seviyeye getirmek için çalışacağız. Üniversitemizin tüm birimlerinde alt yapı eksiklikleri giderilecek, akademik ve idari personelin yararlanabileceği sosyal imkânlar arttırılacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI