Çorum’un Sungurlu ilçesi Ülkü Ocakları Başkanı Dursun Kanmış 1,5 yıldır sürdürdüğü görevini yönetim kurulu üyesi Ekut Nikbay’a teslim etti.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal’ın katıldığı devir teslim töreninde 1,5 yıldır Ocak başkanlığı görevini yürüten Dursun Kanmış bayrağa sarılı Kuran-ı Kerim’i öperek görevini yeni başkan Erkut Nikbay’a devretti. Alaca Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Arslan ve Alaca Ocak yönetiminin, Çorum Ülkü evleri mütevelli heyet başkanı Bekir Özsaçmacı, yönetim kurulu üyesi Agah Karapıçak’ın da katıldığı törende konuşan Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Dursun Kanmış’ın kendilerinden daha önce belediye seçimlerinden sonra iş yoğunluğundan dolayı görevden ayrılmak için azlini istediğini ancak İl Başkanı olarak uygun zamanı beklediğini ifade etti.
İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, “Ocak Başkanımız bir çok başarının altına imza atmıştır. Sungurlu ilçemizde daha önce kapalı durumda olan Ocağımızın açılmasında öncülük etmiş ve böyle bir ocağımızın açılmasında emek sarf etmiş bugüne kadarda çalışmalarını gayet başarılı bir şekilde yürütmüştür. Bugün ise burada bir devir teslim sebebiyle buluşuyoruz. Görevini 1,5 yıldır başarılı şekilde sürdüren Ocak Başkanımız Dursun Kanmış’ın yerel seçimlerden sonra iş yoğunluğundan dolayı bizlerden azlini istemesi üzerine bizler devam etmesini uygun görmüştük. İş yoğunluğundan fazla zamanının olmadığını tekrar bize bildirmesinden sonra Ocak Başkanımızın değişikliğini bugün itibari ile uygun bulduğumuzu ifade etmek isterim. Bugüne kadar Sungurlu ülkü Ocaklarında yapmış olduğu çalışmalardan bizler razıyız. Cenab-ı Allah’ta razı olur inşallah. Kendisi bugüne kadar Sungurlu ilçe ocak başkanımız idi. Artık kendileri benim ülküdaşım, dostum olarak hayatımdaki yerini koruyacaktır. Ülkücü harekette bu hizmetleri yıllar boyunca anılarak hayır duaları ile yad edecektir. Kendisiyle beraber güzel işler altına imza atan yönetim kuruluna da tek tek teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ülkü Ocakları Başkanlığı bir ülkücünün ulaşabileceği en son ve en şerefli makamdır diyen Dursun Kanmış, “İçte dışta bir çok olayla karşı karşıya geldiğimizi belirtmek isterim. Tavırsız insan onursuz insandır sözünden hareketle her haksızlık karşısında tavrımızı net ve dirayetli bir şekilde ortaya koyduk. Ülkü Ocaklarını zedelemek isteyenlere kendimizi açıkça siper ettik. Ülkü Ocaklarını basamak olarak kullanıp yarınlardaki siyasi emellerine ulaşmak isteyenlere fırsat vermedik. Günü birlik hesabı olanları her daim yapının dışında tutmaya gayret gösterdik ve inananlar ile yola devam ettik, yürüdük. Ülkü Ocakları Başkanlığı bir ülkücünün ulaşabileceği en son ve en şerefli makamdır. Bundan sonraki görevler ülkücünün dava hizmetini perçinler ve başarılarına yenilerini ekleme fırsatı bulur. Göreve gelirken yönetim kurulu olarak hedeflerimiz vardı. Ailelerin evlatlarını gönül rahatlığı ile gönderecekleri fiziki ve teknolojik yapısını tamamlamış bir ocak, üniversitesine hakim, ortaöğretiminde pırıl pırıl yetişen ve sınav sonucu devletinin etkili makamlarına gelebilecek bir gençlik. Hamdolsun bunları yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyim. Erkut Başkanımıza devretmenin onuru içerisindeyim” diye konuştu.
Erkut Nikbay ise, “Evvela beni bu göreve layık gören Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür Vakfı Genel merkezimize, Çorum İl Ocak Başkanımız Ahmet başkanımıza teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince Ülkücü Hareketin ilerlemesi için mücadelemizi vereceğiz. Bugüne kadar görevi devam ettiren Sayın Ocak Başkanıma ve yönetimimize teşekkür ediyor. Çıtayı daha da yukarılara taşıyacağımı bildirmek isterim. Gecemizi gündüzümüze katıp Ülkücü hareketin bekası için çalışacağız. Bu duygularla hepinize saygılar sunar teşekkür ederim” şeklinde konuştu.