Kurban bayramına sayılı günler kala, kurbanlıklar da pazarlarda yerini almaya başladı. Bu yıl et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarındaki artış özellikle büyükbaş hayvanlara daha çok yansıdı. Fiyat artışından dolayı vatandaşların daha çok küçükbaş hayvanlara yöneldiği belirtildi. Uzmanlar İslami usule göre ‘kapak sökme’ diye tabir edilen büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurmuş olması şartını dikkat etmelerini önerdiler.
Fiyatların küçükbaş hayvanlarda 450 TL ile 1500 TL, büyükbaş hayvanlarda ise 3 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değiştiği belirtildi. Aydın’ın en yoğun hayvan pazarlarından biri olan Efeler İlçesi’ne bağlı Dalama Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlıklar pazara indi. Doğal ortamda beslendikleri için daha çok organik besi olduğu için pazardaki hayvanların daha çok rağbet gördüğünü belirten çobanlar henüz satışların çok düşük olduğunu ancak ümitle bayramı beklediklerini söylediler. Bir sezondur beslediği hayvanları pazara getiren bölgedeki çobanlardan Celil Ateş, et fiyatlarındaki yükselişin doğal olarak kurbanlık fiyatlarını da artırdığını ancak merada otlayan kurbanlıkların evde beslenenlere oranla daha az masrafla beslendiği için fiyatlarının da uygun olduğunu söyledi.
Vakit henüz erken olmasına rağmen keçilerini torunu Elif ile pazara getirdiğini belirten Celil Ateş, “Pazara gelen daha çok almaya değil bakmaya ve sormaya geliyor. Bu yıl ortalama bir kurbanlık koyun 650-700 TL keçiler de 450 TL civarında fiyatla satılır. Şimdilik kurban alıcıları bakımından pazar sakin” dedi.