İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), () - TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki Arda Güngör, Türkiye'yi Güney Kore'nin Guri kentinde düzenlenecek Dünya Bilardo Şampiyonası'nda temsil edecek.
Geçen Mayıs ayında Almanya'nın Brenderburg şehrinde düzenlenen U17 Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Arda Güngör, bu şampiyonanın ardından Türkiye'de düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak Dünya Bilardo Şampiyonası'na katılmayı hak etti.
12 ülkeden 16 sporcunun katıldığı Üç Bant Dünya Bilardo Şampiyonası'na katılacak olan Arda Güngör, 31 Ağustos'a kadar Milli Takım kampında hazırlıklarını sürdürecek. 3-5 Eylül'de Güney Kore'nin Guri kentinde gerçekleştirilecek şampiyonada A grubunda yer alan Arda Güngör, Fransız Adrien Tachoire, Avustralyalı Patrick Butora ve Mısırlı Mahmound Ayman ile mücadele edecek.
Dünya Şampiyonası'ndan Türkiye'ye madalya ile dönmek istediğini söyleyen Güngör, "Güney Kore'de Guri kentinde gerçekleştirilecek bu şampiyonaya, Türkiye'den iki tane sporcu katılacak. Biri ben, diğeri Milli Takım arkadaşım Berkay Karakurt olacak. Bu güne kadar bu şampiyonaya sadece bir sporcu gitmişti. Dünya şampiyonası 16 kişiyle sınırlı bir şampiyona. Her ülkenin en iyileri gidiyor. Bizim ülkemizden iki tane Avrupa Şampiyonu olduğu için Türkiye'den iki sporcu gidiyor. 12 farklı ülke var. A grubunda mücadele edeceğim. Şampiyonada dörderli dört grup var. Favori kişi ile aynı grupta yer alıyorum. İnşallah ilk grubu geçersek madalya geleceğini düşünüyorum" dedi.
Memleketi Erbaa'da Milli Takım kampı öncesi hazırlıklarını sürdüren Arda Güngör'e Erbaa Belediyesi sponsor oldu. Güngör memleketindeki hazırlıklarını tamamladıktan sonra Milli Takım kampı için Ankara'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI