Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yapan 400 öğretmen, öğrencilerin eğitimdeki başarılarına imza atmalarından dolayı başarı belgesi aldılar.
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavında elde edilen başarıyla Tatvan’daki TEOG puanı yüzde 50.08’den yüzde 54.91’e ulaştı. Sınav sonuçlarına göre ilçe genelinde sınava katılım gösteren bin 964 öğrenci 373,146 puan alarak tarihinde ilk kez Tatvan’ı il birincisi yaptılar. Eğitim başarılarına katkı sunan Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer üstün başarı belgesi, 400 öğretmene de başarı belgesi verildi. Eğitime katkı sunan öğretmenlere başarı belgesi verdiklerini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “2014-2015 eğitim öğretim yılında Bitlis ili genelinde yapılan değerlendirme sonucunda bin 964 öğrencimizin katılımıyla Tatvan ilçemiz TEOG sınavında 373,146 puanla il birincisi olmuştur” dedi.
Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada başarı çıtasını yükseltmek için ekip olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Kaymakam Erkan, “Bundan sonra da önümüze yeni hedefler koyarak, geçmişin muhasebesini yapıp, artı ve eksilerimizi değerlendirerek bir tek öğrenciyi dahi ihmal etmeden, karakter ve kişilik eğitimlerini işin merkezine koyarak, ülke genelinde en iyi yerlerde rekabet anlayışı ve amacıyla, alınan başarılı sonuçların motivasyonu ile ilçemizi ve ilçemizin istikbali olan gençlerimizi en iyi yerlere taşıyacağımızdan şüphem yoktur. Bu konuda ilçe milli eğitim teşkilatına ve velilerimize teşekkür ederek, tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.