Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’, Feshane Uluslar arası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un katılımıyla gerçekleşen açılışa bazı ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Mehter takımının konseriyle başlayan ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri ‘etkinliğinde folklor takımı da yöresel oyunlarıyla açılışa renk kattı. Erzincan ilinin doğal, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtıldığı fuara gelenler yöresel ürünlerden de tatma şansı buldu.
İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’ etkinliğinde konuşan Vali Süleyman Kahraman, gerçekleştirdikleri etkinlikte hemşerileriyle birlikte memleket hasretlerini giderme şansı bulduklarını belirterek, “Erzincan’ı bu organizasyon ile İstanbul’a getirdik. Erzincan’ın güzelliklerini tanıtıyoruz. Erzincanlı hemşerilerimizin birlik beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. Erzincan Tanıtım Günleri etkinliğini bu sene ilk defa yapıyoruz ama bundan sonraki yıllarda da tanıtım günlerini Türkiye’nin çeşitli illerinde daha kapsamlı şekilde sürdürmeyi istiyoruz” dedi.
Erzincan’ın kültürünü, örf adetlerini, yöresel ürünlerini, turizmini tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, “Erzincan’ın tanınmayan yüzünü, İstanbul’da yaşayan 15 milyon insana tanıtmak istiyoruz. Erzincan yaşanabilir, modern, huzurlu bir kent. Alt yapısıyla, üst yapısıyla ulaşım imkânlarıyla Türkiye’de ilk sıralarda yer alabilecek bir kent. Erzincanlı iş adamlarımızdan Erzincan’a yatırım yapmalarını, Erzincan’a gelmelerini Erzincan’ın doğal güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
5-8 Mart tarihlerinde devam edecek olan etkinlikte, Erzincan’ın 8 ilçesinin ayrı ayrı kültürel etkinlikleri de sergilenecek.