Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 4 ayrı noktaya hemzemin geçit yapılacağı bildirildi.
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban; Alaşehir Belediyesi’nin Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yoğun görüşmeler sonucunda, ilçeye bağlı Gümüşçay, Yeniköy, Örnekköy ve Piyadeler Mahallelerine hemzemin geçit sistemi yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Başkan Karaçoban alınan kararlar sonucunda Ilgın Köy yolu üzerinde kontrolü iyileştirme ve refüj çalışmalarının da çok yakın bir zamanda başlanacağını söyledi.
Başkan Karaçoban hemzemin geçitlerin olmadığı yerlerde kazaların büyük bölümünün, araç sürücülerinin kurallara uymaması, aceleci ve dikkatsiz davranmaları sonucu meydana geldiğini ifade etti. Karaçoban, hemzemin geçitlerin olmadığı yerlerde yaşanan sorunların çözümüne yönelik sorumluluğun yerel yönetimlerde olmasına karşın, buraların daha güvenli hale getirilmesi için TCDD ile yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye genelinde bu tür kazalarda son yıllarda azalma sağlandığını da söyledi.
Yapılacak olan çalışmalar sonucunda karayolu güvenliğinin sağlanmasının ve can kaybının en aza indirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Karaçoban, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.