Onur ATIŞ / İZMİR, ()- SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü son sıradaki Tarsus İdmanyurdu'na konuk olacak Bucaspor, zorlu müsabaka öncesi deplasman performansına güveniyor.
Son 2 dış saha maçında Sivas Belediyespor'u 3-2, İnegölspor'u 2-1 yenerek lige tutunmaya çalışan sarı lacivertli ekip, şu ana dek topladığı 13 puanın 8'ini gurbette aldı. Tokatspor'la 2-2, Aydınspor 1923'le de 1-1 berabere kalan Bucaspor,  Amed Sportif ve Keçiören maçlarını ise puansız kapadı. Grupta deplasmanda en iyi performans sergileyen 4 takımdan biri olan Bucaspor'un teknik direktörü Suat Kaya, Tarsus'tan galibiyetle döneceklerini söyledi.
Rakiplerinin son sırada yer almasının ölçü olmadığını belirten Suat Kaya, "Tarsus 6 haftadır kazanamıyor. Ancak bu müsabakaya çok iyi hazırlandıklarını biliyoruz. Pazar günü İzmir'e 3 puanla dönerek düşme hattından çıkmak istiyoruz" dedi.
Öte yandan iki takım arasında 2008-2009'da Tarsus'ta oynanan maçta tarihi bir skor alındı. O sezon 2. Lig'de şampiyon olarak 1. Lig'e yükselen Bucaspor, kademe grubunda rakibine 7-0 yenilerek en ağır hezimetini yaşadı. Yine aynı sezon Yükselme Grubu'nda birbirlerine rakip olan iki takımın maçlarında ise beraberlik çıktı. Tarsus'taki maç 3-3, Buca Arena'daki müsabaka ise 2-2 sona erdi.