Adıyaman Fen Lisesi’nin öğrencileri tarafından geliştirilen 37 bilimsel proje, TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.
Adıyaman Fen Lisesi Spor Salonunda bu yıl 3.sü düzenlenen bilim fuarının açılışına, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Jandarma Albay İbrahim Koyuer, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölüm Bşk. Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Üniversitesinden akademisyenler, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, danışman öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri ve çeşitli okullardan gelen öğrenciler katıldı.
Fuarda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Edebiyat, Coğrafya, Felsefe ve Yabancı Dil branşlarında 91 öğrenci tarafından hazırlanan 37 proje yer aldı.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan yaptığı açış konuşmasında, “Fuarda çok başarılı çalışmalar var. Hem çocuklarımızı hem de okul yönetimini tebrik ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar şimdiden yaptıkları bu çalışmaları ileriye taşıyarak ülkemizin teknolojik anlamda gelişmesine çok ciddi katkıları olacaktır” dedi.
Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin ise yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan bilim fuarının öğrenciler için coşkulu bir şekilde geçtiğini belirtti. Bilim Fuarları’nın, öğrencilerin araştırma sonuçlarının hem öğretici hem eğlendirici bir ortamda sergilenmesini amaçladık. Fuarların, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodudur. Öğrencilerin bilim projelerine büyük ilgi gösterdi” dedi.