SPOR Toto Basketbol Ligi'nde ilk iki maçını kazandıktan sonra Torku Konyaspor'a deplasmanda 75-64 mağlup olan Muratbey Uşak Sportif ilk yenilgisini aldı.
Antrenör Ozan Bulkaz, Basketbol Federasyonu ile hakem üçlüsüne tepki gösterdi. Uşak'ta 15 yıldır görev yaptığını söyleyen Bulkaz, "Yıllarca Bölgesel Amatör Lig ve 2'nci Lig'deydik, 3 yıldır en üst kategorideyiz. Konya'da tribünde 2 tane Basketbol Federasyonu yöneticisi vardı. Ben 15 yıl boyunca bu ikiliyi hep yalnızca oradaki maçlarda gördüm. Konya basketboluna mı Türk basketboluna mı hizmet ettiklerini bilmiyorum" dedi.
Hakemlerin etki altında kalıp kendilerine karşı kötü yönetim ve tahrik edici üslup sergilediklerini iddia eden Ozan Bulkaz, şöyle devam etti:
"Tahriklerine kapılsak, haftaya Galatasaray Odeabank maçı öncesi cezalı duruma düşerdik. Ama bu kadar tecrübeli hakemlerin bize çaldıkları hatalı düdükler normal değil. Biz başka bir kulübü satın alarak buralara gelmedik. Proje takımıyız. Tırnaklarımızla kazıyarak bir Anadolu kulübünü Avrupa'ya kadar taşıdık. Ancak 15 yılda Federasyon'un hiçbir başkanını Uşak'ta görmedim. Biz ne olursa olsun yolumuza devam edeceğiz. Ancak artık vicdan kavramı Türkiye'de gelişmeli."