Kurul, son toplantısında, Bank Asya’nın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunu değerlendirdi. Bank Asya’nın Bankacılık Kanunu kapsamında “kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması” şartını ihlal ettiğini belirleyen Kurul, bankanın yüzde 63’lük imtiyazlı payının, TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.



BANK ASYA HİSSESİ OLAN...

Bank Asya'da 100 bin TL'nin altında parası olanlar sigorta güvencesi altında olacaklar.
Borsada Bank Asya hissesi olan küçük yatırımcılar ise bankanın tüm temettü vesaire nemalarından faydalanabilecek. Bankanın bundan sonra doğacak olası temettü vesaire gelirinden faydalanabilecek.

TMSF, BDDK'nın talebi üzerine Bank Asya'ya el koydu. Haberi, TRT Haber TV'de canlı yayında ekrandan öğrenen Yiğit Bulut, konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi.

Bank Asya hisselerinde çok büyük manipülasyonlar yapıldığını, yüzbinlerce küçük ya da amatör yatırımcının Bank Asya tahtalarında mağdur edildiğini belirten Yiğit Bulut, "Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu" ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut konuyla ilgili şöyle konuştu:

Çok uzun süredir tartışılan bir konuydu. Şu an itibariyle sonuçlanmış oldu.

Bank Asya hikayesi, yılan hikayesine dönen bir konu. Bank Asya'nın hisselerinde çok ciddi manipülasyonlar yapıldı, çok ciddi spekülasyonlar yapıldı. Tahtalar kapandı, açıldı. Yüzde 21 yukarı yaptı, yüzde 21 aşağı yaptı.

Yüzbinlerce küçük yatırımcıyı, amatör yatırımcıyı Bank Asya tahtasında mağdur ettiler. Soydular.

Herkes dedi ki "ne oluyor, ne oluyor?" Ne olduğu ortaya çıktı işte. Türk devleti kurumlarıyla gerekli soruşturmaları yaptıktan sonra bankanın mali durumlarını inceledikten sonra ortaya çıkan sonuç bu.

Bankacılık çok hassas bir konudur. Bankacılık, "benim çevremdekilere kredi vereyim, benim çevremdekileri fonlayayım" mantığıyla yapılmaz.