İftar programlarında toplumun farklı kesimlerini aynı sofra etrafında bir araya getiren Keçiören Belediyesi, Ramazan ayının 3’üncü gününü Ankaralılara ayırdı. Ankaralılar iftarında seğmen ekibi de sahne alırken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak seğmenler ile birlikte misket oynadı.
Keçiören Belediyesi ve Ankaralı Dernekler Federasyonunun birlikte düzenlediği Ankaralılar İftarı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, iftarın ardından yemek duası yapıldı. Halil İbrahim Sofrasındaki iftara AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sağlık eski bakanlarından Halil Şıvgın, Ankara Dernekleri Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. STK’lara destek veren ve Keçiören için çok başarılı çalışmalara imza atan Başkan Ak’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Ceylan, "Demokrasilerin güçlenmesinde en önemli unsur STK’lardır. Biz Ankara’da yaşıyoruz. Ankara’ya doğduğumuz şehre sahip çıktığımız kadar sahip çıkmalıyız. Hepimiz Ankaracı olmalıyız. Ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz Ankara’ya hep birlikte hizmet etmeliyiz" dedi.
RAMAZAN’DA İÇ MUHASEBE YAPMALIYIZ
Başkan Mustafa Ak ise, Ankaralılar ile bu sene altıncı iftar programını birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek "Bu mübarek ay geldiğinde hepimiz Ramazan’ın bize vermek istediği mesajı ve kazandırmayı idrak etmeye çalışıyoruz. Oruç tutmak sadece sahurdan iftara kadar aç ve susuz kalmak değildir. Özü budur ama bir amacı daha vardır. Hepimiz iç muhasebelerimizi yapıp toplumsal sorumluluğumuzu hatırlamalıyız" diye konuştu. Ramazan’da ailemize, komşularımıza, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve dünya Müslümanlarına karşı olan sorumluluğumuzu da hatırlamak gerektiğine işaret eden Başkan Ak, "Cenab-ı Allah’a karşı olan sorumluluğumuzu da hatırlayıp görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Biz bu bilinçle dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman kardeşlerimizi ve Müslüman ülkeleri Keçiören’de ağırlıyoruz. Bu yıl Keçiören’de 6’ncısını düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde 18 ülkeyi misafir ediyoruz. Müslüman ülkelerin Türkiye’yi, Ankara’yı ve Keçiören’i tanımaları ve Keçiören’deki Müslümanlarla iftar yapmalarının yanında Keçiören’de en fazla nüfus yoğunluğuna sahip olan 12 büyük ilimizle de hemşehri geceleri düzenliyoruz" mesajını verdi.
BAŞKAN AK DA MİSKET OYNADI
Keçiören’in 10 mahallesinde düzenleyecekleri iftar programları ile zengini fakiri yaşlısı genciyle toplumun farklı kesimlerini bir sofra etrafında buluşturacaklarını kaydeden Mustafa Ak, "Emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız, engellilerimiz için de iftar gerçekleştiriyoruz. Mübarek Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.
Celaleddin Uludağ da, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin ve sosyal hayatın vazgeçilmezi olduğunu ifade ederek, "STK’lara verdiği destekten ötürü Keçiören Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Keçiören Belediyesi Ramazan’da düzenlemiş olduğu iftar ve Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Türk-İslam kültürünün birlikte yoğrulmasına vesile oluyor" dedi. Uludağ, derneklere ve vakıflara verdiği destekten dolayı Başkan Ak’a bir plaket takdim etti. İftar programında sahne alan Ankara Oğuz Seğmenleri ekibi güzel gösterileri ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Seğmenlerin ricasını kırmayan Başkan Ak ve Nevzat Ceylan da ekiptekiler ile misket oynadı.