AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Düzce’nin kısa zamanda bir üniversite şehri haline gelmesi adına önemli adımlar atıldığını ve bu adımların her koşulda süratle devam edeceğini söyledi. Özlü, “Üniversite ile şehri birbirine entegre edeceğiz. Hedefimiz 60 bin öğrenci” dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü seçim çalışmaları çerçevesinde vatandaşlara hem bugüne kadar Düzce için yapılanları anlatıyor, hem de hedeflerinden bahsediyor. Özlü 7 Haziran’dan bu yana boş oturmadıklarının da altını çizerek bu süreçte Düzce için attıkları önemli adımları ve projelerini de ortaya koymaya devam ediyor.
“YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU SAYISI 193’E ULAŞTI”
Bu çerçeve de Düzce’nin bir Üniversite Şehri olması için çaba sarf ettiklerini de söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Şehirlerin kalkınması ve gelişmesinde üniversitelerin çok önemli rolleri olması sebebiyle, AK Parti Hükümetleri döneminde yüksek öğrenime büyük önem verilmiş ve her ilimize en az bir üniversite kazandırıldı. Bu hamlemiz sonucunda, bugün Türkiye’deki yüksek öğretim kurumu sayısı 193’e yükselmiştir. 2003 yılında 53’ü devlet, 24 vakıf olmak üzere toplam 77 üniversite vardı. Bugün 109’u Devlet, 76’sı Vakıf Üniversitesi, 8’i Bağımsız Vakıf Meslek Yüksek Okulu olmak üzere toplam 193 yüksek öğretim kurumu var. Bizim dönemimizde devlet üniversitesi sayısını 2’ye, Vakıf Üniversitesi sayısını 3’e katladık” dedi.
“EN İYİ 100 ÜNİVERSİTE’NİN İÇİNDE 8 ÜNİVERSİTEMİZ VAR”
Son 13 yılda Türkiye’nin yükseköğretim alanında kaydettiği bu mesafe yurt dışında da dikkat çekici bulunduğunu ifade eden Özlü, “The Times Higher Education tarafından 2015 yılı içinde yapılan değerlendirmeye göre; gelişmekte olan ülkelerdeki en iyi 100 üniversite içinde 8 üniversitemiz yer almıştır” ifadelerini kullandı.
Faruk Özlü, Mevlana ve Erasmus programları ile üniversitelerimizin uluslararası işbirliği gayretlerinin desteklenmekte olduğunu ve bu çerçevede uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin teşvik edildiğini de sözlerine ekledi.
“BUGÜNE KADAR DÜZCE ÜNİVERSİTESİNE 244 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”
Düzce Üniversitesi’nin AK Parti döneminde 2006 yılında kurulduğunun altını çizen Dr. Faruk Özlü, “Kurulma aşamasında Bolu İzzet Baysal Üniversitesine bağlı ancak Düzce’de yerleşik Tıp, Orman, Teknik Eğitim Fakülteleri ile Düzce ve Akçakoca Meslek Yüksek Okulları, Sağlık ve Akçakoca Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulları Düzce Üniversitesi’ne bağlandı” dedi.
“Düzce Üniversitesine çok büyük önem veriyoruz” diye konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, “Kuruluş aşamasında kendisine bağlanan 3 fakülteden bugün 12 fakülteye, 2 Meslek yüksek Okulu’ndan 8 Meslek Yüksek Okuluna ulaştık. Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu sayını 4’e katladık. 2007 yılında 5.856 olan öğrenci sayısından bugün 24.350’ye ulaştık. Bugüne kadar Üniversitemize 244 milyon TL yatırım yaptık. Güzel ve büyük bir büyük kampüs açtık” şeklinde konuştu.
Özlü ayrıca, Mevlana Değişim Programı kapsamında 10, Erasmus Değişim programı kapsamında 36 öğrencinin ya Düzce Üniversitesi’nden başka bir üniversiteye gittiğini veya başka bir üniversiteden Düzce Üniversitesi’ne geldiğini belirtti.
“DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NİN TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ OLMASI İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”
Düzce Üniversitesi’nin hedeflerini de anlatan Faruk Özlü, “Düzce Üniversitesi’nin ‘Sağlık Bilimleri-Tıp’ ve ‘Çevre Teknolojileri’ alanında uzmanlaşma konusunda stratejik hedefleri var. Üniversitemizin bu iki alanda derinleşmesi-uzmanlaşmasını destekliyoruz. Bu iki alanda ‘iddialı olması’ ve ‘Türkiye’nin en iyi üniversitesi olması’ için rektörümüze tam destek vereceğiz. Üniversitemize yeni fakülteler açmak ve özellikle mevcut fakültelerin derslik, öğretim elemanı ve araştırma-geliştirme kapasitesini genişletmek ve derinleştirmek daha doğru bir strateji olur” dedi.
“KALICI KONUTLARDAKİ İŞYERLERİ ÖĞRENCİ YURDUNA ÇEVRİLİYOR”
“Üniversite Şehri Düzce olmak için öğrencilerin kalacak yer sorunlarını çözmek öncelik arz ediyor. Bu maksatla Düzce’nin yurt kapasitesinin hızla geliştirilmesi gerekiyor” diyen AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, bu konuda attıkları ve atacakları adımları da anlattı.
Özlü, “Bunun için de ilk aşamada Kalıcı Konutlar bölgesindeki işyerlerini öğrenci yurduna çevirme kararı aldık. Üniversite ile şehri birbirine entegre edeceğiz. Bu şekilde Düzce Üniversitesi Düzce’nin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak” dedi.
“ÖĞRENCİNİN ESNAFTAN, ESNAFIN ÖĞRENCİDEN FAYDALANMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Üniversite ile Düzce’yi birbirine entegre etmek adına bazı kuruluşlarla da görüşeceklerinin altını çizen Faruk Özlü; “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşerek, Düzce esnafının öğrencilere ‘yeme-içme’ ve ‘giyim’ başta olma üzere indirimli satış yapmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“HEDEFİMİZ 2023’DE 60.000 ÖĞRENCİ”
AK parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı; “Sağlık Bilimleri-Tıp ve Çevre teknolojileri gibi iki alana yoğunlaşmak, 2023 yılında 60.000 öğrenci sayısına ulaşmak ana hedefimizdir.
Düzce bir ‘Üniversite Şehri’ olacak, ‘Düzce’nin gelişme ve kalkınmasının merkezine yer alacak”