BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bedensel engelli milli okçu Ömer Aşık, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmayı ve şampiyon olarak Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor. 

Çalışmalarını Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne ait spor salonunda sürdüren 24 yaşındaki milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıl önce evin balkonunda oynarken, arkadaşının yüksek gerilim hattına attığı tel nedeniyle elektrik çarpması sonucu yaralandığını ve bedensel engelli olduğunu aktardı. 

Yaklaşık 4 ay hastanede tedavi gördüğünü kaydeden Aşık, "Engelim nedeniyle toplumdan uzaklaşmak yerine toplumun içerisinde olmak istedim" dedi. 

Mezun olduğu okulda santral memuru olarak görev yaptığını bildiren Aşık, 2011 yılında Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı "Spor Engel Tanımaz Projesi" ile sporla tanıştığını belirterek, "Bu sayede okçuluğa başladım. 2011 yılından sonra geçirdiğim ameliyat ve bazı sebeplerden dolayı okçuluğa ara vermek zorunda kaldım. 1,5 yıldır aktif bir şekilde okçuluğa devam ediyorum" diye konuştu.

 

- "Türk bayrağını Rio'da dalgalandırmak istiyorum"

 

Paralimpik oyunlarına kota alabilmek için çalışmasını sürdürdüğünü ifade eden Aşık, "Önümüzdeki aylarda kota yarışmaları yapılacak. Burada iyi bir performans sergileyerek, olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum. Şampiyon olmak, Türk bayrağını Rio'da dalgalandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Çalışmasının ödülünü bu yıl aldığını belirten Aşık, kendisini milli takıma taşıyan süreci şöyle anlattı:

"Bu yıl milli sporculuk nasip oldu. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından nisan ayında Antalya'da yapılan Açık Hava Okçuluk Turnuvası'nda 2. oldum. Milli takım kampına dahil edildik. Burada da başarı gösterdiğimiz için Çek Cumhuriyeti'nde yapılan turnuvaya katıldım. Dünya sıralamasına puan veren bir yarışmaydı. İlk yarışmam olmasına rağmen 2'nci bitirdim. Buradan aldığım dereceyle Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım ve çıktığım yarışmada 9'uncu oldum."

Aşık, sportif hedeflerinin yanı sıra engellilerin bu spora yönelmesini sağlamayı da amaçladığını belirtti. 

Okçuluğun kendisi için bir meslek haline geldiğine işaret eden Aşık, "Kendini geliştirdikten sonra milli sporculara devletin çok güzel imkanları var. Bu şekilde diğer arkadaşlarımızı da kazanıp hayata katmak istiyoruz. Evden çıkmayan arkadaşlarımızın buraya gelmesini istiyoruz. Onlar için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.