Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- İZMİT'te her gün birlerce kişinin dolaştığı Seka Park alanında bir akaryakıt tankerinden yola  sızan kimyasal madde korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kimyasal maddenin keskin kokusu nedeniyle kimse yanına yaklaşamazken kokudan etkilenen 3 kişi Seka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Seka Park alanı içersinde bulunan Avni Kalkavan Stadı yolunda iddialara göre seyir halinde olan bir akaryakıt tankerinden yola kimyasal madde döküldü. Havanın sıcak olması nedeniyle çevreye keskin ve dayanılamaz bir koku yayan kimyasal maddeyi soluyan 3 kişi etkilenerek Seka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Trafik ekiplerince yolun giriş ve çıkışları bir süre ulaşıma kapatıldı. Kısa süre içersinde olay yerine Kocaeli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kocaeli Çevre Müdürlüğü ekipleri geldi.
NUMUNE TUBİTAK'A GÖNDERİLECEK
Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ekipleri yola dökülen ve henüz tespit edilemeyen ve küçük birikintiler oluşturan maddeden bir şişeye doldurarak numune aldı. Alınan numunenin TUBİTAK'a gönderilip inceleneceği bildirildi. Olay yerine çağrılan Karayolları ekipleri de kimyasal maddeyi kum dökerek üstünü kapattı. Hastanede tedavi altına alınan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

FOTOĞRAFLI