HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ MAHALLERDE İNCELEME YAPTI
Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından HDP ve CHP'li milletvekilleri olayların yoğun olarak yaşandığı mahallelere giderek incelemelerde bulundu.
HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak başkanlığında Yüksekova'ya gelen HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ilk olarak Eski Kışla Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.
IRMAK: 'OLAYLARDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ'
Çatışmalar sırasında zarar gören bir evin önünde açıklamalarda bulunan Milletvekili Irmak, ölü ve yaralı sayısı hakkında muamma yaşadıklarını söyledi. Edindikleri bilgilere göre Fettah Es adlı bir kişinin hayatını kaybettiğini, Es'in dün akşam toprağa verildiğini anlatan Irmak, bir kişinin de cenazesinin Yüksekova Devlet Hastanesi'nde olduğunu açakladı. Yaptıkları görüşmede her hangi bir yaralının hastaneye götürülmediğini de belirten Irmak şöyle konuştu:
MUAMMA YAŞIYORUZ
"Gever (Yüksekova) halkı 2 gün önce ve dün gece gergin bir süreç yaşadı. Ve bir katliam yaşandı. Şu ana kadar elimize ulaşan bilgilere göre Fettah Es arkadaşımızın şehadet haberini aldık. Cenazesi dün gece toprağa verildi. Bir canezenin daha olduğunu söyleniyor. O cenaze de hastanede, ancak henüz kimliği belli değildi. Ne şekilde hayatını kaybettiğini bilmiyoruz. Yaralılara ilişkin ise 10 yakın yaralının olduğu söylendi. Hastaneye yaptığımız başvuruda herhangi bir yaralının olmadığı bize söylendi. Bu yaralılar nerde tutuluyor, durumları nedir, gerçekten yaralı var mı? Bu konuda da bir bilgimiz yok. Bir muamma yaşıyoruz. Ancak kentte gördüğünüz gibi korkunç bir yıkım yaşanmış. Özellikle önüde durduğumuz ev. Eğer içinde insanlar olsaydı, kimse kurtulmuş olmayacaktı. Karşı karakoldan havan topları atılıyor. Evin duvarını deliyor, içeri giriyor. Bu yetmiyor özel harekat timleri kapıyı kırıyor. İçeriye girip içerde ne var. ne yok hepsini kuşuna dizerek paramparça ediyorlar. Kurşun değmemiş tek bir eşya kalmamış. Sebep de şu; bu ev gerillaya terk edilmiş. Evde kimsenin olmamasını buna bağlamışlar. Halbuki, evin kapısı kilitli. Kırarak içeriye girmişler. Yanındaki eve de siz gerillayı besliyorsunuz, siz olmazsanız onlar burada barınamazlar. Siz, onları burada barındırdığınız sürece bunları yaşamaya devam edeceksiniz gibi tehditlerde bulunmuşlar."
Irmak, yaptığı açıklamaların ardından beraberindekilerle beraber Orman ve Mezarlık mahallelerinde de incelemelerde bulunup Fettah Es'in taziyesine katıldıktan sonra parti binasına dönerken, aynı mahallelerde CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 milletvekili ve PM üyeleri de incelemelerde bulundu. Zarar gören evleri tek tek inceleyen CHP'ler daha sonra çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtilen Fettah Es için kurulan taziye çadırına giderek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

FOTOĞRAFLI