Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediyeye ait Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanındaki çalışmaların tamamlanması ile yeniden halkın kullanımına açılacağı bildirildi.
Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Sarnıç Tepesi’nde yürütülen çimlendirme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Üç ay süreyle vatandaşların kullanımına kapalı olan Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanının 4 Nisan Cumartesi günü halkın kullanımına açılacağı ifade edildi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Başkan Yardımcılar Ramazan Çataltepe ve Süleyman Falay, Fen İşleri Müdürü Müsamettin Öner ve Park Bahçeler Müdürü Tuğba Tunç ile Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanında incelemelerde bulundu. Sarnıç Tepesi’nin Kumluca’nın önemli cazibe merkezlerinden olduğunu,sadece ilçe halkı tarafından değil komşu ilçelerden vatandaşlar tarafından da piknik ve mesire alanı olarak kullanıldığını ifade eden Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çimlendirme çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.
Sarnıç Tepesi’nin yaklaşık 200 bin metrekare alana sahip olduğunu kaydeden Başkan Çetinkaya, “Bu alan içerisinde hayvanat bahçesi, piknik alanı ve spor aletleri bulunuyor. Ekiplerimiz bu alanın yaklaşık 15 bin metrekaresini çimlendirdiler. Cumartesi gününden itibaren halkımızın kullanımına açacağız. Halkımızdan isteğimiz, Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanını hep birlikte koruyalım” diye konuştu.