Şırnak Valiliği tarafından 14 Mart saat 23.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı operasyonuna ’Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi’ adı verildi. Dün geceden itibaren başlayan operasyonlar, sabahın erken saatlerinde sis nedeniyle mahallelerde bulunan evlerin zarar görmemesi için tank ve top atışları kesildi.
Şırnak Valiliği tarafından 14 Mart saat 23.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başlamasıyla birlikte gece boyunca birçok mahallede bulunan barikatlara tanklar ile atış yapıldı. Şırnak merkezde, PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Asker ve polisin ortak yürüttüğü müşterek operasyona İdil ilçesinde 4 Mart’ta keskin nişancı PKK’lıların açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz’ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken ağır yaralanan ve şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi’nin adı verildi.
Dün gece özellikle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın bitişinde yer alan Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan barikatlara yönelik tank ve obüslerle atış yapıldı. Gece boyunca mahalleden patlama ve silah sesleri yükseldi.
Operasyonun PKK’lılarca açılan çukur ve kurulan barikatların bulunduğu Yeni Mahalle, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler Mahallelerinde yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Dün gece PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı birçok elektrik trafosu zarar görürken Cumhuriyet, İsmetpaşa, Dicle, Gazipaşa ve Yeşilyurt Mahallelerine elektrik verilmiyor.
Kent merkezinde kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 1 market, 1 eczane ve 1 fırın açık bulunduruluyor.
Sabah saatlerinde ise Şırnak’ın tamamını kaplayan bir sis tabakası oluştu. Görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle tank ve top atışları durduruldu. Sis nedeniyle mahallelerde bulunan evlerde zarar oluşmaması için tank ve top atışları kesildi.