SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen bayramlaşmaya Kaymakam Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Kütükçü, Emniyet Müdürü           Adil Öztırak, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şekerci, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'na ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayramların komşu, akraba ve hastaların ziyaret edildiği, dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesi için adım atıldığı günler olduğuna işaret eden Şekerci, "Bayramlar muhtaç durumda olanlara yardım elinin uzatılarak paylaşmanın ve yardımlaşmanın öneminin bir kez daha anımsatıldığı müstesna günlerdir. Birlik ve beraberliğin doyasıya yaşandığı bayramlarımız, aynı zamanda gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olmaktadır. Bu duygularla başta Kavak halkının, çalışma arkadaşlarımın, şehit aileleri ve gazilerimizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Sarıcaoğlu ise terör örgütü PKK'nın bayramda dahi olaylar çıkarttığını vurgulayarak, şehitlere rahmet, ailelerine sabır, gazilere de sağlıklı ve mutlu yaşam diledi.

Programının ardından protokol üyeleri, İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek askerlerle bayramlaştı.